Airetikos on Air: Χθες για μερικούς ίσως ήταν νωρίς. Αύριο σίγουρα θα ’ναι αργά! Της Ουρανίας Μπίρμπα

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Χθες για μερικούς ίσως ήταν νωρίς. Αύριο σίγουρα θα ’ναι αργά! Της Ουρανίας Μπίρμπα


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ  ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Στα 17 μου, μαθήτρια στο Β΄ θηλέων Πάτρας δοκίμασα τι σημαίνουν για το σύστημα της κυρίαρχης τάξης  οι έννοιες εργασία, δημοκρατία, πατριωτισμός, «πενθήμερη αποβολή με κοσμία διαγωγή»!! γιατί σε μια σχολική εκδρομή έγραψα στο βιβλίο επισκεπτών της ΑΧΑΙΑCLAUSS με την υπογραφή μου βέβαια, ότι πριν από την τιμή στους Γερμανούς ιδιοκτήτες, οφείλουμε τιμή στους εργάτες που την δημιούργησαν.

Έτσι δεν βασανίστηκα πολύ από τότε να διαλέξω στρατόπεδο και όχθη που θα βάδιζα στην υπόλοιπη ζωή μου.

Υπερασπίστηκα τις ιδέες μου, την κοινωνική μου τάξη και εκπροσώπησα τους συναδέλφους μου στην  ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ και όχι μόνο, από διάφορες θέσεις και αξιώματα που με εμπιστεύτηκαν και που δεν έχουν καμία σημασία σαν τέτοια, γιατί η κοινωνική προσφορά είναι, πρέπει να είναι χαρά, ικανοποίηση, ίσως ζόρι και δάκρυ  και όχι μέσο προβολής, παραγοντισμού, διαφήμισης και προνομίων. Οι εκπρόσωποι της κοινωνίας, όχι μόνο δεν μπορούν να έχουν προνόμια απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν αλλά και τα δικαιώματα τους πρέπει να περιορίζονται σε αυτά του τελευταίου εργαζόμενου που θέλουν να εκπροσωπούν.

Ως μέλος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου μαζί με παλιούς και νέους συντρόφους κοινωνικούς αγωνιστές συμμετέχουμε στον συνδυασμό της ΡΑΠ- ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Σπαρτινό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , το ΕΑΜ και η Κοινωνική Συμφωνία γιατί:
1.    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στο πολιτικό προσκήνιο με πρωταγωνιστικό ρόλο, από μια τεράστια προοδευτική και πολιτική μετατόπιση κοινωνικών μαζών και μπορεί με την παρέμβαση της εργατικής τάξης και του λαού να λειτουργήσει σαν φορέας της ριζοσπαστικής δημοκρατικής ανατροπής.
2.    Γιατί με μοχλό και μέσο τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστερά μπορεί να κάνει τις αξίες και τις ιδέες της πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
3.    Γιατί τα μεγάλα ζητήματα προβλήματα του τεράστιου Καλλικρατικού Δήμου της Πάτρας μόνο μια ριζοσπαστική, δημοκρατική ανατροπή μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα και σε βάθος χρόνου με βασικό μάλιστα αντίπαλο το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ και την κατοχικού τύπου εξουσία του πάνω σε ολόκληρη την δημόσια περιουσία.
4.    Γιατί επιτέλους πρέπει να δώσουν λόγο στον λαό και την δικαιοσύνη του, τα κάθε είδους αρπακτικά που λυμαίνονται τον λαό και τον τόπο.
5.    Γιατί πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του ζόφου της οικονομικής, ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας πάνω στην κοινωνία από το σύστημα της κλεπτοκρατίας και της χρεοκρατίας.
6.    Γιατί πρέπει να ανασχέσουμε και να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση που απειλεί να μας εξοντώσει σαν άτομα αλλά και σαν λαό.

Αριστερός,  επαναστάτης, κομμουνιστής δεν είναι αυτός που θέλει ντε και καλά ο ίδιος να υλοποιήσει τις ιδέες του για την κοινωνία, αλλά αυτός που βοηθάει την κοινωνία να κατανοήσει και να υλοποιήσει τις ιδέες του, ακόμη και αν άλλοι θα ηγούνται αυτής της προσπάθειας. Το να δηλώνεις  αριστερός είναι εύκολο και φαίνεται να έχει και καλή εμπορευσιμότητα! Το να είσαι όμως πραγματικά αριστερός, έχει οδύνες και απαιτεί κόπους, θυσίες και ταπεινοφροσύνη.

Παραφράζω λίγο τούς στίχους του Τ. Λειβαδίτη: "Τι να την κάνω την πραγματικότητα τους λέω-εγώ έχω το όνειρο να ξεκουμπιστούν οι ΣαμαροΒενιζέληδοΜπαλτάκοι, το αδίστακτο, παρακρατικό μπλοκ εξουσίας" .Για να ελευθερώσουμε το μυαλό μας, να βρούμε τις αναφορές μας .Αλλιώς δεν έχει τέλος η καταστροφή. Να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν και μας εξουσιάζουν. Και κυρίως να μη καταντήσουμε εξουσιαστές.

Αυτά όλα είναι το στίγμα μου, το αποτύπωμα μου, το ανθρώπινο, το κοινωνικό, το πολιτικό.
ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Με αυτό το στίγμα ζητάω την ψήφο σας για το συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Σπαρτινό.
Ουρανία Μπίρμπα   υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...