Airetikos on Air: Στην Πάτρα, ψηφίζουμε Σπαρτινό, γιατί απλά αυτός ενοχλεί το μνημονιακό κατεστημένο!

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Στην Πάτρα, ψηφίζουμε Σπαρτινό, γιατί απλά αυτός ενοχλεί το μνημονιακό κατεστημένο!


Του Σπύρου Γουδέβενου

Στην Πάτρα, για τον Α γύρο των Δημοτικών εκλογών, κατέρχονται 12 υποψήφιοι. Ένας από τους 12, είναι ο Κώστας Σπαρτινός, επικεφαλής της ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη. Είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΕΑΜ, και την Κοινωνική Συμφωνία. Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές....3 Κάλπες 1 επιλογή, με το οποίο καλεί αν στηριχθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πάτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και Κώστας Σπαρτινός στον Δήμο Πατρέων. Δεν αποτελεί μόνο επιλογή ελπίδας για Πάτρα και Δυτική Ελλάδα, αφού μιλάμε για συνδυασμούς με πλήρη προγράμματα με αναφορά τον κόσμο της εργασίας, αλλά αποτελούν τις μόνες επιλογές αποδοκιμασίας της ασκούμενης κυβερνητικής επιλογής!

Για τον Δήμο της Πάτρας, υπάρχουν σαφέστατα και μη μνημονιακές υποψηφιότητες πέραν από αυτή του Κώστα Σπαρτινού.Είναι αυτή των Κώστα Πελετίδη, που φιλοδοξεί να καταγράψει μία νίκη όχι τόσο για τον ίδιο, αλά κυρίως για το ΚΚΕ, που θέλει να επιβεβαιώσει και εδώ την κουραστική Αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογία του!

Είναι αυτές, του Χρήστου Πατούχα, της Νικολέτα Ζάγκλα, του κύριου Ντρίνια. Με τους δύο πρώτους, έχω συμπαραταχθεί στον δρόμο και όχι μόνο πολλές φορές στο παρελθόν, και θα το ξανακάνω. Δεν κατακρίνω την επιλογή να κατέλθουν.Αλλά, καλώς ή κακώς, δεν είναι οι επιλογές που θα ενοχλήσουν τους ντόπιους εκπροσώπους των μνημονιακών λακέδων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι εφημερίδα με ιδιοκτήτη που κατέχει εταιρία δημοσκοπήσεων, με αναφορές στην Δεξιά, δεν δίστασε να "εκτοξεύσει" σε δημοσκόπηση, τον Κώστα Πελετίδη, όχι γιατί συμπαθεί τον γιατρό μας, αλλά για να δημιουργήσει εικόνα τέτοια, που θα αποτρέψουν φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν Σπαρτινό.

Και πάμε στην μαυρίλα........

Ένα από τα φαβορί για είσοδο στον δεύτερο γύρο, είναι το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο της "Νέας Πόλης", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νεοδημοκράτη Κώστα Χριστόπουλο, το οποίο είναι κυβερνητικό, αφού εντός ψηφοδελτίου θα βρεις δυνάμεις του ΛΑΟΣ, αλλά και του Σημιτικού-Φουρικου ΠΑΣΟΚ! Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, είναι ο τοπικός αντικατροπτισμός, της συγκυβέρνησης Σαμαράς-Βενιζέλου, έτοιμος να υλοποιήσει τα κυβερνητικά σχέδια, για απολύσεις, εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, και οικονομικό στραγγαλισμό της τοπικής κοινωνίας!

Έχουμε το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου, Γιάννη Δημαρά, που το 2010 ενώ ξεκίνησε ως ένα προοδευτικό (αν και με πολλές αντιφάσεις) ψηφοδέλτιο, κατέληξε σε αγαστή συνεργασία με του Δημάρχους Καμίνη, Μπουτάρη, Σκοτινιώτη, να εκτελούν ρητά τις μνημονιακές επιταγές, και σήμερα, έστω και με την μόνη φανερή στήριξη της ΔΗΜΑΡ, να εκπροσωπεί μαζί με τους παραπάνω δημάρχους τις ευρύτερες δυνάμεις της Ελιάς, του Βενιζέλου

Έχουμε επίσης τον Νεοδημοκράτη αντάρτη, και πρώην βουλευτή της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά, Νίκο Οικονομόπουλο. Είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που θέλει στενότερη "συνεργασία' με την Αστυνομία, δείχνοντας μας γιατί ήταν βουλευτής του ακροδεξιού Σαμαρά. Κατά τα άλλα τίποτα.....Γράφει και καμιά μπαρούφα ότι θα ανακαλύψει κάτι χιλιάδες εργασίας, αλλά όταν τον ρώτησαν από που θα τις βρει, θεώρησε την ερώτηση κακοπροαίρετη.....

Και τέλος, έχουμε τις υποψηφιότητες Παναγιωτόπουλου, Τζανάκου, Σαμούρη και Τζουραμάνη. Και αυτοί πάσχουν από πρόγραμμα, αλλά και εμείς δεν πάσχουμε από αμνησία, ώστε να ξεχάσουμε τις πολιτικές τους προτιμήσεις έως σήμερα, στο χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Είναι οι τελευταίες ανάσες του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα!

Την Κυριακή, 18 Μαΐου, η Πάτρα ψηφίζει Κώστα Σπαρτινό, ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη και ΣΥΡΙΖΑ!

Στις 18 Μαΐου τους νικάμε, στις 25 Μάιου τους διώχνουμε από την χώρα, και από την Πάτρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...