Airetikos on Air: Γιατί στηρίζουμε ΡΑΠ, και Κώστα Σπαρτινό για τον Δήμο Πατρέων

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Γιατί στηρίζουμε ΡΑΠ, και Κώστα Σπαρτινό για τον Δήμο Πατρέων

Του Σπύρου Γουδέβενου

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα μακριά, από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τοπικές εκλογές, πολύ διαφορετικές, πιο πολιτικές, από όλες τις προηγούμενες, από την Μεταπολίτευση έως σήμερα!

Στην Πάτρα, συγκυρίες, χειρισμοί, δεν κατέστη δυνατό η Αριστερά, να έχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο, πλην βέβαια των "Λακεδαιμόνιων", των συντρόφων του ΚΚΕ, που εξαρχής είχαν αποκλείσει την συμπόρευση με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς της πόλης, επιλέγοντας μία σεχταριστική στρατηγική, ανακόλουθη με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Δυστυχώς, και η Δημοτική Παράταξη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον αγαπητό κατά τα άλλα Κώστα Πελετίδη, ακολουθώντας πολλές φορές την κεντρική γραμμή του κόμματος, αναλώνεται στην δαιμονοποίηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα κριτική στις κεντρικές πολιτικές που εφάρμοσαν εδώ οι δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ, ΝΔΗ Αριστερά που βάζει ως κύριο "αντίπαλο" την  "άλλη" Αριστερά, όταν η δεύτερη διεκδικεί την ηγεμονία σε ένα άσχημο, δυσμενές καπιταλιστικό περιβάλλον, συγνώμη, αλλά μάλλον τοποθετεί συγκυριακά τον εαυτό της, στο στρατόπεδο του ταξικού αντιπάλου που η ίδια καταγγέλλει.

Έτσι, λοιπόν, η ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, μία δημοτική παράταξη νέα, της οποίας η ίδρυση αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα πρωτοβουλία των ριζοσπαστικών, αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ της πόλης, διεκδικεί σήμερα τον Δήμο Πατρέων, με αξιώσεις. Εμείς, τα μέλη της ΡΑΠ που τυγχάνει να είμαστε και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (πολλά μέλη της ΡΑΠ, δεν ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), σηκώνουμε το λάβαρο της ανατροπής και στην πόλη μας, εμπνεόμενοι και από το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, "3 Κάλπες, μία επιλογή", αλλά, κυρίως,  από την ανάγκη των πατρινών που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, να τελειώσει η "κατηφόρα" στην καθημερινότητα τους. Να μπει ένα τέλος στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές που τον ακουμπούν στο σπίτι του, στην γειτονιά του. Να δει έναν Δήμο, πραγματικό κοινωνικό ευαίσθητο, που θα εστιασεί καταρχήν, να μην υπάρχει Πατρινός χωρίς κάποιο μέρος να μείνει να μην υπάρχει Πατρινός χωρίς ρεύμα, νερό, και ένα πιάτο φαγητό. Με όσες δυνάμεις μεν διαθέτει, αλλά με σκοπό αυτές τις δυνάμεις να τις μεγιστοποιήσει!

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, για να σταλεί στο σπίτι του το τοπικό αυτοδιοικητικό δυναμικό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που και τίποτα δεν προσέφερε τα τελευταία χρόνια στην πόλη, αλλά εφάρμοσε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του όλους τους εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους.

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, γιατί απαιτείται μία Δημοτική Αρχή στην πόλη που θα αναφέρεται στις δυνάμεις της εργασίας, στην νεολαία, στα κινήματα, και θα δρα με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα αυτών, και όχι κάποιων ημέτερων τοπικών ολιγαρχών.

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, για να έχουμε αύριο, ένα Δήμο κοινωνικό αλληλέγγυο και αρωγό στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που έχουν πληγεί από τις πολιτικές του μνημονιακού μονοδρόμου. Δεν έχουμε σκοπό, όπως έκανε ο κύριος Δημαράς, και άλλοι δήμαρχοι της χώρας, να κρίνουμε αν κάποιος συμπολίτης μας έχει ανάγκη, με τα κριτήρια που βάζει ο εκάστοτε μνημονιακός Υπουργός Οικονομικών της χώρας. Λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά με αναδιανομή πόρων,, ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, για την Δημοκρατία στην Πάτρα. Η πρόταση μας, μιλάει για περισσότερη Δημοκρατία στην πόλη μας, με μία Δημοτική Αρχή που σταματάει να θεωρεί κέντρο αποφάσεων το μέγαρο στην Μαιζώνος, αλλά δίνει πραγματική εξουσία στα διαμερισματικά και τοπικά συμβούλια, που και αυτά θα τροφοδοτούνται από το κόσμο της γειτονίας, και έτσι οραματιζόμαστε μία όσο το πιο δυνατόν Αμεσοδημοκρατική Δημοτική Αρχή. Και αν κάποιοι άλλοι υποψήφιοι έλεγαν περίπου τα ίδια παλιότερα, αλλά δεν το έκαναν, εμείς τα μέλη της ΡΑΠ, το έχουμε ξανακάνει, στις λαϊκές συνελεύσεις της Πόλης, στις συνελεύσεις σωματείων, απολυμένων, ανέργων. Εμείς, πάντα, είμασταν με την λογική της "Από τα κάτω" Δημοκρατίας! Και δεν θα συνεργαστούμε με ακροδεξιούς υπουργούς τύπου Δένδια, για πολιτικές διώξεις ανθρώπων και ομάδων της πόλης μας, και αστυνομικές επιχειρήσεις "εκκενώσεων"! Αντίθετα θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε πράξη αυταρχισμού, και περισσότερο σε πράξεις που τα κίνητρα τους ταυτίζονται με αυτά που έχουν φασιστικές ομάδες

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, γιατί είναι η μοναδική παράταξη που και για τα τοπικά ζητήματα έχει να παρουσιάσει πλήρες, επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που μπορείτε να το δείτε στο www.rappatras.gr.Αλήθεια, ακόμα και για αυτά τα τοπικά, τι πρόγραμμα έχουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι;;; Πότε θα το δούμε;; Θα εφαρμόσουν, μετά τις δικές τους, κρυφές ατζέντες υποτασσόμενες στα κόμματα του μνημονίου των οποίων είναι μέλη αλλά επιμελώς το αποκρύπτουν;; ή απλά δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά η ανάγκη μία προσωπικής, παραγοντικής  καταγραφής;;

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, γιατί θέλουμε να αποδοθούν στην πόλη και τα τρεισήμισι χιλιόμετρα του θαλάσσιου μετώπου, και όχι κάποια μέτρα που αποδέχεται ο κύριος ΧριστόπουλοςΓιατί θέλουμε η ΔΕΥΑΠ να παραμείνει δημόσια, η διαχείριση των υδάτων του φράγματος Πείρου-Παράπειρου να είναι αποκλειστικά δημόσια, γιατί θέλουμε όλες οι Δημοτικές υπηρεσίες να παραμείνουν δημόσιες, και να μην παραδοθούν σε ιδιώτες, με τους δημότες να το πληρώνουν κυριολεκτικά ακριβά!

Η ΡΑΠ και ο Κώστας Σπαρτινός πρέπει να στηριχθεί, γιατί το βράδυ της 25 Μαΐου, η Πάτρα με Δήμαρχο τον Κώστα Σπαρτινό, η Δυτική Ελλάδα με τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, θα ενισχύσουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσουν τα ηνία της χώρας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελιές, Ποτάμια μαζί με τα ολιγάρχες της διαπλοκής, που ενώ εδώ και 4 χρόνια ο λαός εξαθλιώνεται, οι ίδιοι και βάση ερευνών που βγήκαν το φως της δημοσιότητας, έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι!

Την επόμενη Κυριακή, ψηφίζουμε ΡΑΠ- Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη και Κώστα Σπαρτινό, για την δική μας ζωή, για την δική μας καθημερινότητα στην πόλη μας!

Ο Σπύρος Γουδέβενος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με την ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...