Από www.avgi.gr
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ελπίδα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.» υποστήριξε ο Κ. Λαπαβίτσας σε παρέμβασή του το πρωί στον ΑΝΤ1.
Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να επαίρεται για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. «Δεν βρισκόμαστε στο 2010, αλλά το έλλειμμα της κυβέρνησης είναι τεράστιο, δώσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσό στις τράπεζες 19 δισ. το οποίο δεν μετριέται καν. Η ελληνική οικονομία συνετρίβει, έπεσε το ΑΕΠ κατά 25%, περιορίστηκαν οι δαπάνες, ανέβηκε η φορολογία και άρα σταθεροποιήθηκε η κατάσταση». Το πλεόνασμα δεν προέκυψε από κάποια σοφή, ή έξυπνη κίνηση των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά από καταστροφή. Επιπλέον «αυτό είναι βιώσιμο και διατηρήσιμο μόνο, αν συνεχιστούν πολιτικές που δεν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός».
Ο Κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε ότι η όποια «σταθεροποίηση έγινε μες τα ερείπια για να βγούμε από τα ερείπια πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική. Αν επιδιώκουμε πλεονάσματα δεν θα πέσει η ανεργία και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη» πρόσθεσε επίσης ότι για να συντηρηθεί το μικρό αυτό πλεόνασμα, ή για να πάμε σε μεγαλύτερα πλεονάσματα, όπως προβλέπουν τα μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να μείνει σε υφεσιακή κατάσταση, χαμηλής δηλαδή ανάπτυξης, για πολλά χρόνια.
Όλη η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική θα συντάσσεται γύρω από τη δημιουργία πλεονάσματος, αυτό θα δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομία. Ακριβώς το ότι έχουμε τόσο βαθιά ύφεση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας να υπάρχει πλεόνασμα τόσο γρήγορα, συντρίβοντας την ελληνική οικονομία. «Η ύφεση δεν είναι παράπλευρη απώλεια».
Για την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε, όχι άσκοπα γύρω από την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Λαπαβίτσας υποστήριξε ότι «ο καθένας αναφέρει ότι θέλει, ποτέ δεν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχω διαφορετική πολιτική προέλευση, πιστεύω όμως, ότι οι ελπίδες των λαϊκών στρωμάτων ακουμπούν στον ΣΥΡΙΖΑ».
K.Mπρ.