Airetikos on Air: Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην ομιλία Α.Τσίπρα στην Λάρισα(ανταπόκριση,βίντεο)

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην ομιλία Α.Τσίπρα στην Λάρισα(ανταπόκριση,βίντεο)


Πριν αφήσω τον λόγο στον φίλο μου Μενέλαο θα ήθελα να κάνω τον δικό μου σχολιασμό:
-Φτάσαμε στην κεντρική πλατεία Λάρισας στις 7:40,δεν είχε πολύ κόσμο.Λίγοι κάθονταν στα καθίσματα που ήταν μπροστά στην σκηνή και ελάχιστα πηγαδάκια και περίεργοι.Κατά τις 8:00 κατέφθασε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πορεία και άρχισε σιγά-σιγά να γεμίζει η πλατεία διώχνοντας την αρχική απογοήτευση.
 Με το που άρχισε η ομιλία του Αλέξη έγινε το αδιαχώρητο και συνέχιζε να έρχεται κόσμος κατά την διάρκεια της ομιλίας.Λένε ότι όποιος γεμίσει την κεντρική πλατεία Λάρισας είναι η επόμενη κυβέρνηση και όντως η συνέλευση του κόσμου θύμιζε άλλες εποχές μόνο που αυτή την φορά στα πρόσωπα των συγκεντρωθέντων ήταν χαραγμένη η αγωνία...αγωνία για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.Βλέποντας την ελπίδα στο πρόσωπο του Αλέξη αναζητούσαν μια χειραψία,ένα χαμόγελο του στο τέλος της ομιλίας.
 Ο κόσμος αγαπάει τον Αλέξη και εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες στον ΣΥΡΙΖΑ.Μην τους προδώσετε!!
Απρόοπτο:Στον δρόμο της επιστροφής συναντηθήκαμε φάτσα-φάτσα με τον Αγοραστό(νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την ΝΔ) που περνούσε έντρομος τον δρόμο μήπως και τον πάρει χαμπάρι κανένας (μπαχαλάκης).
FantomaRimbaud

 

Και τώρα ο λόγος στον Μενέλαο:
Σε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ορισμένοι είχαν θεωρήσει ιδιαίτερα τολμηρή την επιλογή της κεντρικής πλατείας της Λάρισας για την χθεσινοβραδινή ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
SANYO DIGITAL CAMERA
Η ανταπόκριση του κόσμου όμως, καθώς και η άρτια σχεδιασμένη κομματική «επιστράτευση», προκάλεσαν μια εντυπωσιακή σε όγκο, τηρουμένων ασφαλώς των αναλογιών στις εποχές που διανύουμε, καθώς και ιδιαίτερα μαχητική συγκέντρωση, μέτρο σύγκρισης πλέον για τις επακόλουθες αντίστοιχες άλλων κομμάτων και πολιτικών αρχηγών.
SANYO DIGITAL CAMERA
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος του ενθουσιασμού του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που θυμήθηκε την παλιά ρήση για τον πολιτικό που θα γεμίσει την κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «στις 25 Μαίου ο ελληνικός λαός ψηφίζει και στις 26 τα μαζεύουν και φεύγουν»!
«Ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς θα δώσουμε τη μάχη για τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανατροπή των μνημονίων και των γερασμένων δυνάμεων που τα στηρίζουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.
SANYO DIGITAL CAMERA
«Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Άδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος, πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας.
Συνέχισε με εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο Μπαλτάκου αναφέροντας ότι  «τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς θεσμικής, πολιτικής, αλλά και ηθικής κατάπτωσης που ξεκινά από το μέγαρο Μαξίμου».
SANYO DIGITAL CAMERA
Υπενθύμισε ότι ο Μπαλτάκος ήταν ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, «ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες».
Όπως τόνισε, «ο Μπαλτάκος αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Ο αντ” αυτού του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον αντ” αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!». Ως εκ τούτου,  «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα ιδιόμορφο κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21, με φασίζουσες επιρροές και συμπάθειες».
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπόλογος είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος «όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «σκηνοθετημένη, στημένη, παράσταση» με τίτλο «Βγαίνουμε στις αγορές», μια παράσταση «με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την  υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».  Όπως αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας:  «αφού τώρα υπάρχει πλεόνασμα και όπως μας λένε, τα βάσανά μας τελειώσανε, αφού δεν θα μας χρειάζονται πια δανεικά για μισθούς και συντάξεις, τότε γιατί βγαίνουνε να δανειστούν και πανηγυρίζουν κιόλας που θα τα καταφέρουν»;
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ ανέφερε ότι αποτελεί  απόδειξη ότι η σημερινή γερμανική κυβέρνηση δε σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εκείνοι που συναίνεσαν σ” αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχου. Όφειλαν επίσης να την ενημερώσουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι οργισμένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ίδιους και τη χώρα τους, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην απελπισία, τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του έκανε λόγο για το την τριπλή μάχη του Μαίου όπου «ψηφίζουμε για τη ζωή μας». «Ψηφίζουμε και φεύγουνε. Αυτός είναι ο δικός μας πήχης. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών να είναι το τέλος της κυβέρνησης των μνημονίων. Και η αρχή μιας Ελλάδας που θα αντικρίζει με αισιοδοξία το αύριο» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Το παρόν στην αποψινή συγκέντρωση έδωσαν το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η υποψήφια περιφερειάρχης Ηρώ Διώτη που έλαβε τον λόγο καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.
Νωρίτερα την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Καρδίτσα, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε στη Λάρισα με εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Μενέλαος Κατσαμπέλας


Πηγή: www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...