Airetikos on Air: Το Αγρίνιο φωνάξε ανατροπή στην αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα!(βιντεο)

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Το Αγρίνιο φωνάξε ανατροπή στην αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα!(βιντεο)


234
  “Στις 18 και 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν”

Στην κεντρική πλατεία Αγρινίου μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καιεπικεφαλής του κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα ,ενόψει των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Μια εφ’ όλης της ύλης κριτική στην Κυβέρνηση και τα μνημόνια. «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι πρόκριμα εξελίξεων, τσουνάμι αλλαγής στην Ευρώπη. Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν» είπε χαρακτηριστικά.Κλείνοντας την σημερινή περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα, κατά την οποία είχε σταθμούς σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο με παλμό και συνθήματα, στο οποίο βρίσκονταν και κορυφαία στελέχη του κόμματος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ο.Μ. Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ζέρης ενώ ομιλία εκφώνησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τραπεζιώτης  ο οποίος αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους  του προγράμματος του συνδυασμού του «Ανατροπή Τώρα»ασκώντας εκ νέου κριτική στη δημοτική αρχή. Τη σκυτάλη έδωσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «μοναδική ελπίδα, μοναδική δύναμη παρά τα  λάθη  του” , ζητώντας  παράλληλα να οργανωθούν «πυρήνες ανατροπής σε κάθε χωριό, ένα οργανωμένο κίνημα».
Ο κ. Χατζηλάμπρου με τη σειρά του έδωσε τη σκυτάλη στον Αλέξη Τσίπρα που ανεβαίνοντας στο βήμα χαρακτήρισε τη συγκέντρωση μεγαλειώδη. «Όλοι εσείς δίνετε μήνυμα αισιοδοξία και νίκης .Η πορεία για την μεγάλη ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα κόντρα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική .Έφθασε η ώρα της ανατροπής, της ανάτασης», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο.
6
«Έρχεται η ώρα να ρίξουμε την κυβέρνηση στις 25 του Μάη .Έχουμε κρίσιμη τριπλή αναμέτρηση. Τρεις κάλπες, μία μόνο επιλογή : Να νικήσουμε. Στις 26 του Μάη φεύγει η Κυβέρνηση των Μνημονίων. Φεύγουν και αναπνέει αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.Όλες οι άλλες επιλογές είναι διαχειρίσιμες από το σύστημα.Μερικές από αυτές είναι και φιλικές στο σύστημα.Εφεδρείες του συστήματος“, σημείωσε.

Η ομιλία Τσίπρα ήταν σκληρή για την Κυβέρνηση και τα μνημόνια .”Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία.Θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο.Επικίνδυνο για το λαό, επικίνδυνο για την ομαλότητα, επικίνδυνο για τη δημοκρατία“, είπε.
Για τα μνημόνια ανέφερε: “Τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι ο οδικός χάρτης των μεταρρυθμίσεων, όπως τα εμφανίζουν τρόικα και κυβέρνηση.Τα μνημόνια, είναι οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της  φτώχειας, της καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, της ανεργίας, της κατάρρευσης, της απελπισίας.Τα μνημόνια, και μιλώ για όσα έχουν ψηφιστεί ήδη και εφαρμόζονται, είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣΚαθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές.Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την 
8
κοινωνία και την Ελλάδα.Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας.Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους.Τα μνημόνια προβλέπουν με τεχνοκρατικό κυνισμό ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.Καθιστούν τη δημοκρατία υπηρέτρια των μεγάλων συμφερόντων“.Χαρακτήρισε μάλιστα «ψέμα την  άποψη Σαμαρά πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ψέμα απελπισίας, ότι το μνημόνιο τελειώνει».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του χαριτολόγησε με «ενοικιάζεται» που βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία απέναντι ακριβώς από το σημείο που μιλούσε. «Ενοικιάζονται τα γραφεία. Δεν ενοικιάζονται όμως οι αξίες που κάποτε πρέσβευε αυτό το κόμμα». «Είμαστε το καινούργιο. Τώρα ξεκινάμε το μεγάλο ταξίδι για την ανάταση, την ανατροπή.  Η μόνη εξέλιξη που θα χαλάσει τα σχέδιο της Μέρκελ είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Τα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω μας, στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στο λαό, σε εσάς» .
Χαρακτήρισε τη Δυτική Ελλάδα ως «περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες που όμως ξεπέρασε  το μέσο όρο ανεργίας, που παράγει φτώχεια  αντί για αγροτική παραγωγή». Ανέφερε: ” Ο τόπος σας, όλη η Δυτική Ελλάδα, επλήγη βάναυσα από τα μνημόνια και την   ανεργία.  Μία περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες,με γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, με μεταποιητική παράδοση, με φυσικό πλούτο, ξεπέρασε τον εθνικό μέσο όρο ανεργίας.Η γεωργική παραγωγή αντικαταστάθηκε από την παραγωγή φτώχειας.Καταργήθηκαν κονδύλια, δηλαδή επί της ουσίας καταργήθηκε η ίδια η αυτοδιοίκηση.Οι περιφερειάρχες όχι μόνο δεν είναι οι μικροί πρωθυπουργοί, αλλά κατάντησαν κλητήρες του κ. Φούχτελ.Εμείς πιστεύουμε ότι -ειδικά στην μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε- η αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι το εργαλείο που θα παρεμβαίνει υπέρ των πολιτών.Που θα είναι δίπλα στους εργάτες, στην νεολαία, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.Που θα οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης, που θα υψώσει μία ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους.Γιατί οι μεταρρυθμίσεις της διάλυσης του κυρίου Σαμαρά, του κυρίου Στουρνάρα, έφτασαν μέχρι και το τελευταίο χωριό, το τελευταίο χωράφι, το τελευταίο μαντρί”.
Χαρακτήρισε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κεντρική πολιτική σκηνή ενώ απευθυνόμενος στον Δ.Τραπεζιώτη τον αποκάλεσε δήμαρχο. «Θα είσαι ο δήμαρχος της Αριστεράς στο Αγρίνιο στις 25 του Μάη», είπε .
Πολίτες του Αγρινίου, σε αυτές τις εκλογές, ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων, μεγάλα και μικρά συμφέροντα,Ένα πράγμα φοβούνται.Τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.Τρέμουν στην βέβαιη άνοδο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.Ας τρομοκρατήσουμε, λοιπόν, τους τρομοκράτες.Σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές.Ψηφίζουμε για κάτι παραπάνω.Ψηφίζουμε για τη ζωή μας.Η υπομονή όλων μας τελείωσε.Στις 25 ψηφίζουμεΣτις 26 φεύγουν.Γυρίζουμε σελίδα.Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι πρόκριμα εξελίξεων, τσουνάμι αλλαγής στην Ευρώπη.Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τη ζωή μας»ήταν το τελικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο.
Χαιρετώντας τον κόσμο εξάλλου κάλεσε στο βήμα  τον υποψήφιο περιφερειάρχη Β.Χατζηλάμπρου , τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους δημάρχους Αγρινίου Δ.Τραπεζιώτη, Μεσολογγίου Π.Παπαδόπουλου και Αμφιλοχίας Β.Τσούκα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
7
5
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τριών αγωνιστών κομμουνιστών που κρεμάστηκαν στην πλατεία στις 13/4/1943(φωτό left.gr)
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τριών αγωνιστών κομμουνιστών που κρεμάστηκαν στην πλατεία στις 13/4/1943(φωτό left.gr)
Συντρόφισσες και σύντροφοι.
Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.
Η πορεία για την μεγάλη ανατροπή έχει ξεκινήσει Σε όλη την Ελλάδα. Και εσείς σήμερα στέλνετε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.Αυτός ο λαός παλεύει τέσσερα χρόνια τώρα.Κόντρα στις αγορές, κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας.Κόντρα στην πιο βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που την στηρίζει η πιο χυδαία προπαγάνδα.Έφτασε η ώρα της δικαίωσης.Έφτασε η ώρα της ανατροπής.
Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του.

Έρχεται η ώρα να ρίξει και τη Τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη.Έχουμε μπροστά μας μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση.Θα έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες αλλά και μόνο επιλογή : Να νικήσουμε.
Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε.26 Μαΐου φεύγουν.
Φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα.Φεύγουν και αναπνέει επιτέλους αυτός ο τόπος.Φεύγουν και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.Φίλες και φίλοι,
Πολίτες του Αγρινίου .
Αυτές τις μέρες ντόπια και ξένη ολιγαρχία, όλοι αυτοί που μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε φτηνό οικόπεδο για εκποίηση,όλοι αυτοί που φτωχοποίησαν το λαό μας για να αβγατίσουν τα δικά τους κέρδη, παίζουν τα ρέστα τους.
Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία.
Θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο.
Επικίνδυνο για το λαό, επικίνδυνο για την ομαλότητα, επικίνδυνο για τη δημοκρατία.
Το 2010, όταν ξεκίναγε ο Γολγοθάς για το λαό μας, φωνάξαμε με όση δύναμη είχαμε, ότι πρώτο θύμα των μνημονίων θα είναι η ίδια η δημοκρατία .

Πριν διαλύσουν την οικονομία, τα μνημόνια επιχειρούν να σκοτώσουν την δημοκρατία.
Και φτάσαμε 4 χρόνια μετά,  μαζί με την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική καταστροφή, να έχουν οικοδομήσει ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.Με τη Βουλή να έχει μετατραπεί σε εργαλειοθήκη των δανειστών.Με έναν πρωθυπουργό κρυπτόμενο και εξαφανισμένο.Με διαρκείς παραβιάσεις της Συνταγματικής νομιμότητας.
Με δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επείγοντα νομοσχέδια με ένα μόνο άρθρο.Αλλά κι με προληπτική λογοκρισία και απαγορεύσεις συναθροίσεων.Με διαρκή καταστολή όσων αντιστέκονται.Με διαρκείς εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία.Τώρα όμως είναι η ώρα της απάντησης, τώρα είναι η ώρα της δικαίωσης.Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψει η δημοκρατία.
Είναι η ώρα της πιο ηχηρής απάντησης στην βαρβαρότητα των μνημονίων, στην δυσωδία των σκανδάλων, στην αθλιότητα της διαπλοκής.Αλλά και η ώρα να ξεμπερδεύουμε με όσους παίζουν με τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.
Με όσους έχουν μετατρέψει το Μαξίμου σε ακροδεξιά γιάφκα, συναντήσεων και συνεννοήσεων με τους νεοναζί που η μισή κυβέρνηση και το περιβάλλον Σαμαρά τους ήθελε συγκυβερνήτες.
Φίλες και φίλοι,

Πολίτες του Αγρινίου.
Σε αυτή τη κυβέρνηση της καταστροφής, δεν έχει μείνει άλλο επιχείρημα.Τους έμειναν μόνο τα ψέματα.
Δείτε το όργιο της προπαγάνδας και τα ψέματα που εξαπολύουν για να επιβιώσουν στο πολιτικό σύστημα.
Δείτε τις μονταζιέρες τους πως αλλάζουν όχι μόνο τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και τις ανακοινώσεις της γερμανικής καγκελαρίας.«Η στήριξη της πολιτικής της λιτότητας» έγινε σε πέντε λεπτά «πολιτική εξυγίανσης».
Τον τελευταίο καιρό από το Μαξίμου διοχετεύεται καθημερινά και αναπαράγεται από τους μηχανισμούς και τα μέσα της διαπλοκής, το νέο μεγάλο ψέμα. Η “αισιόδοξη” άποψη του κυρίου Σαμαρά:Τέρμα τα μνημόνια, μας λένε.

Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, παπαγαλίζουν.Πρόκειται για ψέμα απελπισίας, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Για ψέμα του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του.Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο -μόνο μετάφραση χρειάζεται.Αν και μάλλον αυτή είναι περιττή.Το ψηφίζουν και στα αγγλικά, ή στα γερμανικά, ή και στα σουαχίλι, όπως έχει αποδειχτεί.
Η εθελοδουλία έχει βλέπετε αυτό το καλό: Μιλάει ξένες γλώσσες.Στα ελληνικά μόνο δυσκολεύεται λίγο.Αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρχε άλλο μνημόνιο, τι ακριβώς σημαίνει αυτό;Ποιον και πώς προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
Τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι ο οδικός χάρτης των μεταρρυθμίσεων, όπως τα εμφανίζουν τρόικα και κυβέρνηση.Τα μνημόνια, είναι οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της  φτώχειας, της καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, της ανεργίας, της κατάρρευσης, της απελπισίας.Τα μνημόνια, και μιλώ για όσα έχουν ψηφιστεί ήδη και εφαρμόζονται, είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣΚαθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές.Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την κοινωνία και την Ελλάδα.Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας.Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους.Τα μνημόνια προβλέπουν με τεχνοκρατικό κυνισμό ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.Καθιστούν τη δημοκρατία υπηρέτρια των μεγάλων συμφερόντων.
Έχουν μετατρέψει τον ελληνικό λαό σε φιμωμένη μάζα χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελπίδα.
Τα μνημόνια είναι το σύγχρονο άνσλους που προσαρτά τη χώρα στη γερμανική πολιτική της λιτότητας και της εξόντωσης που αποκαλείται εξυγίανση.
Άρρωστα μυαλά τα έχουν εφεύρει μέσα στις αίθουσες όπου το χρήμα παίζει με τη μοίρα των λαών.Άρρωστα κέντρα δύναμης αποφάσισαν να τα εφαρμόσουν στο πειραματόζωο Ελλάδα.Άρρωστες κυβερνήσεις και πλειοψηφίες  ανέλαβαν τη μετατροπή τους σε σιδερένιους κανόνες του ελληνικού κράτους.Και τα μνημόνια δεν τελειώνουν από μόνα τους.Σας λέει αισχρά ψέματα όποιος σας υπόσχεται ότι θα τελειώσουν από μόνα τους.
Μην τους πιστεύετε.Γιατί εσείς ξέρετε, όλοι οι Έλληνες ξέρουμε απο την ιστορία αυτού του τόπου, ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε.Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες και με θυσίες.
Έτσι και τώρα ξέρουμε καλά, γνωρίζουμε οτι η ανατροπή των μνημονίων, δεν θα ‘ρθει από μόνη της.Θέλει αρετή και τόλμη και αποφασιστικότητα και αγώνα.
Αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί με τους αγώνες και τη ψήφο του λαού μας από τα μνημόνια, θα πάψει απλούστατα να υπάρχει στο χάρτη των δημοκρατικών κρατών.
Αν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι νέοι, δεν απαλλαγούν από τα μνημόνια, θα πάψουν να υπάρχουν στο χάρτη των ελεύθερων παραγωγών, που μπορούν τουλάχιστον να διαπραγματεύονται το μόχθο και την εργατική τους δύναμη.
Δεν έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας άλλη επιλογή.Ή θα επιτρέψουμε στο καθεστώς των μνημονίων να μας καταστρέψειΉ θα το καταστρέψουμε εμείς.Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.Ή τα μνημόνια ή η Ελλάδα ανεξάρτητη.Ή τα μνημόνια ή ο λαός μας κυρίαρχος.Ή τα μνημόνια ή εμείς.
Κι αυτή η σκληρή αλήθεια, είναι που κάνει αναντικατάστατο σήμερα το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που όχι μόνο θέλει την ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων, αλλά και μπορεί.
Μπορεί με το πρόγραμμα, με τα στελέχη, με την αποφασιστικότητα, με την εμπειρία της πάλης που διαθέτει.
Και ξέρετε τι θέλουν όλοι εκείνοι που προπαγανδίζουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν, άρα πρέπει να τελειώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Θέλουν να βγάλουν από τη μέση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό θέλουν.
Γιατί ξέρουν ότι τα μνημόνια όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά είναι στην αρχή τους.Ε, ας μάθουν λοιπόν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αρχή του.Και στο δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στις εκλογές που έρχονται.
Και η απάντηση αυτή θα είναι συντριπτική, θα είναι καταλυτική, όσο και να δουλέψουν οι μονταζιέρες, όσα ψέματα και να σας που μέχρι τότε, δε θα το γλυτώσουν.
Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη νίκη του λαού μας, έρχεται και είναι αναπόφευκτη για τα κόμματα του μνημονίου, για το σύστημα της διαπλοκής.
Φίλες και φίλοι,

Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.
Το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές δε θα καταφέρει να το βάλει ούτε η διαπλοκή, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κα Μέρκελ.Το δίλημμα σε αυτές το βάζει η ίδια η πραγματικότητα.Το δίλημμα θα το βάλει ο ίδιος ο Λαός.Κανένας άλλος.
Δεν μπορούν πια να κρύβουν κάτω από επικοινωνιακές φιέστες την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν.
Δεν μπορούν πια να κρύψουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους.
Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπροστά σε αυτή την αναμέτρηση δεν έχουμε για αντίπαλους μόνο τα κόμματα του μνημονίου και την εγχώρια ολιγαρχία.

Θα έχουμε απέναντί μας, για άλλη μια φορά όλο το ευρωπαϊκό και διεθνές κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό λόμπι.
Θα έχουμε απέναντί μας, την ίδια τη κα Μέρκελ και τη κυβέρνησή της.
Γιατί η μόνη εξέλιξη που μπορεί να της χαλάσει το σχέδιο να μετατρέψει τον ευρωπαϊκό Νότο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτηνής και επισφαλούς εργασίας.
Η μόνη εξέλιξη που μπορεί να της χαλάσει το σχέδιο να βυθίσει όλη την Ευρώπη σε μια μακρά και παρατεταμένη ύφεση και στασιμότητα, είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Είναι μια κυβέρνηση σωτηρίας με καθαρή, νωπή εντολή να αρνηθεί την αποικιοποίηση της χώρας.
Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί από χώρα πειραματόζωο, σε χώρα που θα πυροδοτήσει μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι ο κρίκος της αλυσίδας που θα σπάσει και θα συμβάλλει στην μεγάλη αλλαγή που σήμερα χρειάζεται περισσότερο από όλα η Ευρώπη.
Αυτό, είναι που φοβούνται περισσότερο από όλα.

Τρέμουν στην ιδέα πως η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη θα σημάνει και την αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων.
Για αυτό και η κα Μέρκελ, έσπευσε για άλλη μια φορά να έρθει στην Ελλάδα να υποστηρίξει όπως μπορεί τον εδώ αντιπρόσωπό της, τον κο Σαμαρά.
Η γερμανίδα καγκελάριος δέχτηκε να πάρει μέρος σε προεκλογικές παράτες, ακριβώς επειδή φοβάται τις αλλαγές στην Ευρώπη.
Τις αλλαγές που συντελούνται σε όλες τις χώρες.
Ήρθε να επιθεωρήσει.

Αν χαρίστηκαν τράπεζες, αν πουλήθηκε η δημόσια περιουσία.
Αν έφτασαν οι μισθοί σε επίπεδο Βουλγαρίας.
Ήρθε όμως και για να ελέγξει.
Αν μπορούν να φέρουν εις πέρας το τελευταίο μέρος του σχεδίου. Αν αντέχουν λίγο ακόμα. Αν η αφωνία τους στην γερμανική Ευρώπη είναι σε ισχύ.
Αλλά τα αποτελέσματα που έφερε η επίσκεψή της ήταν τα αντίθετα.
Καλά λόγια περίμεναν, δυσκολότερες μέρες τους υποσχέθηκε.
Και από πάνω ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε ξεκάθαρα για τρίτη βοήθεια και τρίτο μνημόνιο.
Ας το καταλάβουμε, λοιπόν.

Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα.Να μην ταπεινώσουν άλλο την Ελλάδα.Να μην εξοντώσουν άλλο τον λαό της.
Υπάρχει μία απάντηση σε αυτήν την συντονισμένη επίθεση.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.Όλες οι άλλες επιλογές είναι διαχειρίσιμες από το σύστημα.Μερικές από αυτές είναι και φιλικές στο σύστημα.Εφεδρείες του συστήματος.
Έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.Μερικοί το προχώρησαν ακόμα περισσότερο.Έφτιαξαν σχήματα για να στηρίξουν το παλιό και τα έντυσαν με τα ρούχα του καινούργιου για να φαίνονται πιο ελκυστικά.
Γιατί καταλαβαίνουν ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό δε μπορεί πια να πείσει κανέναν.Θεωρούν τους συγκυβερνήτες Σαμαρά- Βενιζέλο αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό.Αδύναμους να προχωρήσουν τα μέτρα που τους βολεύουν.
Τους απαντάμε :
Ο λαός μας έχει κριτήριο.Δε θα ξεγελαστεί.Έχει μακρά συλλογική εμπειρία και γνωρίζει.Ξέρει ποιά δύναμη να εμπιστευθεί.Ποια δύναμη θα φέρει την ελπίδα και τη νέα μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Φίλες και φίλοι,

Πολίτες του Αγρινίου
Αυτή η μάχη είναι διπλή.Και το πρώτο μέρος της είναι εξίσου σημαντικό.Είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο τόπος σας, όλη η Δυτική Ελλάδα, επλήγη βάναυσα από τα μνημόνια και την   ανεργία.  Μία περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες,
με γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, με μεταποιητική παράδοση, με φυσικό πλούτο, ξεπέρασε τον εθνικό μέσο όρο ανεργίας.
Η γεωργική παραγωγή αντικαταστάθηκε από την παραγωγή φτώχειας.
Καταργήθηκαν κονδύλια, δηλαδή επί της ουσίας καταργήθηκε η ίδια η αυτοδιοίκηση.
Οι περιφερειάρχες όχι μόνο δεν είναι οι μικροί πρωθυπουργοί, αλλά κατάντησαν κλητήρες του κ. Φούχτελ.
Εμείς πιστεύουμε ότι -ειδικά στην μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε- η αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι το εργαλείο που θα παρεμβαίνει υπέρ των πολιτών.
Που θα είναι δίπλα στους εργάτες, στην νεολαία, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Που θα οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης, που θα υψώσει μία ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους.
Γιατί οι μεταρρυθμίσεις της διάλυσης του κυρίου Σαμαρά, του κυρίου Στουρνάρα, έφτασαν μέχρι και το τελευταίο χωριό, το τελευταίο χωράφι, το τελευταίο μαντρί.

Οι αγρότες έζησαν για αιώνες την τουρκοκρατία.Τώρα ζουν την τροϊκοκρατία.Τώρα η ζωή τους είναι στα χέρια της τράπεζας που κατάπιε την αγροτική.Ο κόπος τους είναι στα χέρια εκείνων που καθορίζουν τις τιμές στα είδη που είναι απαραίτητα για την παραγωγή.Και ότι περισσέψει είναι στα χέρια του Μεγάλου Φορομπήχτη.Χαράτσι στα σπίτια τους.Χαράτσι στα χωράφια τους.Χαράτσι σε κάθε μέτρο αγροτικής έκτασης.Τήρηση βιβλίων από κάθε νοικοκυριό, που ο μεγάλος φορομπήχτης αντιμετωπίζει σαν ατομική επιχείρηση.Και όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του κυρίου Σαμαρά στο Ζάππειο, που δόθηκαν για να αρπάξει την αγροτική ψήφο, πέρασαν στις καλένδες.Με πρώτη και καλύτερη τη ρύθμιση για το πετρέλαιο κίνησης.
Δεν ξέρει κανείς με όλα αυτά αν απλώς θέλουν τους αγρότες γονατισμένους.
Ή θέλουν να τους πετάξουν από τα χωράφια, από τα σπίτια, από τα χωριά τους.
Και να ξεπουλήσουν την ελληνική ύπαιθρο σε κείνους που επιβάλλουν τα μνημόνια  για ίδιον όφελος.
Και να σκεφτείτε, φίλες και φίλοι, ότι την ίδια στιγμή που πνίγουν τους αγρότες στους φόρους, ορκίζονται στην ανάπτυξη και στην πρωτογενή παραγωγή.Ποια πρωτογενής παραγωγή μπορεί να υπάρξει με το αγροτικό δυναμικό κυνηγημένο με τον πιο άγριο τρόπο;

Εμείς φίλοι και φίλες
και σε αυτήν την μάχη μπαίνουμε με όπλο τις προτάσεις μας και τα πρόσωπα της αριστεράς.
Και με σχέδιο. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, με σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Για την αξιοποίηση κοινοτικών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων.Για την στήριξη της παραγωγής, της μεταποίησης και της  προώθησης των αγροτικών προϊόντων.Για να συνδέσουμε και να συνδυάσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό και την προστασία αυτού του εκπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος.
Για αυτό εμείς λέμε : τρείς κάλπες αλλά μια επιλογή να νικήσουμε.Γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας.Κάθε θεσμός που είναι κοντά, δίπλα στον άνθρωπο, είναι για εμάς κεντρική πολιτική σκηνή.

Και για αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε και στην περιφέρεια και στους δήμους την μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη.
Φίλες και φίλοι

Πολίτες του Αγρινίου
.Σε αυτές τις εκλογές,Ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων, μεγάλα και μικρά συμφέροντα,Ένα πράγμα φοβούνται.Τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.Τρέμουν στην βέβαιη άνοδο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.Ας τρομοκρατήσουμε, λοιπόν, τους τρομοκράτες.Σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές.
Ψηφίζουμε για κάτι παραπάνω.Ψηφίζουμε για τη ζωή μας.Η υπομονή όλων μας τελείωσε.Στις 25 ψηφίζουμεΣτις 26 φεύγουν.Γυρίζουμε σελίδα.Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τη ζωή μας.
Γεια σας.
1112
3121


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...