Airetikos on Air: Πάτρα : "Ανθρώπινη Πόλη - Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση" το όνομα της νέας Δημοτική Κίνηση

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα : "Ανθρώπινη Πόλη - Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση" το όνομα της νέας Δημοτική Κίνηση


«Ανθρώπινη Πόλη» - Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση είναι ο τίτλος της Δημοτικής Κίνησης που συστήθηκε με πρωτοβουλία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και δεκάδων πολιτών της Πάτρας που έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από τον προοδευτικό χώρο.
Τα «βαφτίσια» έγιναν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Λόγου και Τέχνης το οποίο ήταν κατάμεστο.


Πρώτη Ανάρτηση 21.07'
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης  η συνέλευση για την ίδρυση δημοτικής παράταξης με πρωτοβουλία του  ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, η οποία θα  διεκδικήσει το Δήμο της Πάτρας.

Στη συνέλευση, μεταξύ άλλων, παίρνουν μέρος οι Μαρία Κανελλοπούλου, Γιάννης Ταπεινός, Χρήστος Πατούχας, Νίκος Κοντοές, Γιάννης Γκόβας, Γιάννης Λύχρος, Βλάσης Βελλόπουλος, Τάκης Μπονάτσος, Θανάσης Κολλιτσίδας, Νίκος Μακρής, Απόστολος Βανταράκης, Ουρανία Μπίρμπα, Δημήτρης Δριβίλας, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, 

Το κείμενο-πρόσκληση που υπογράφουν 300 δημότες και δημότισσες της, για την ίδρυση δημοτικήςπ παράταξης, αναφέρει:
«Είμαστε δημότες και δημότισσες της Πάτρας που πιστεύουμε στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Παίρνουμε σήμερα την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την αυτοδιοικητική παράταξη που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής αρχής και θα επιδιώξει την παραγωγική και πολιτιστική ανασυγκρότηση της πόλης μας. Θα εναντιωθεί στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, έκφραση των οποίων είναι ο Καλλικράτης που οδήγησε την αυτοδιοίκηση σε τέλμα και μαρασμό.
Σκοπός μας δεν είναι η διαχείριση των αδιεξόδων που μας έχουν οδηγήσει οι παλαιοκομματικές λογικές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά η δημιουργία πολυποίκιλων δράσεων που θα απορρέουν από ένα συνεκτικό σχέδιο και θα εμπνέονται από ένα κοινό όραμα.
Το όραμα μιας Πάτρας συμμετοχικής, δημοκρατικής, αλληλέγγυας και ανοικτής στις ανάγκες της νέας γενιάς και όλων όσων μένουν εδώ μόνιμα ή πρόσκαιρα. Ονειρευόμαστε μια Πάτρα σύγχρονη, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού που κρύβει στις στοές της, στις γειτονιές και τα στενά, στα κτίρια και τα μνημεία της, στις αυλές των σπιτιών της που παραμένουν διαφανείς και φιλόξενες.
Θέλουμε τον Δήμο της Πάτρας ζωντανό, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, οργανωτή και εμψυχωτή της Πάτρας που αντιστέκεται, της Πάτρας που αγωνίζεται και ελπίζει, της Πάτρας που δημιουργεί και αναπτύσσεται.
Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών, στη δύναμη που έχουμε όλοι μας να βρίσκουμε απαντήσεις στα προβλήματα μέσα από δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες χωρίς δογματισμούς ή προαποφασισμένες «λύσεις».
Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τους δημότες οι όλες μέχρι τώρα δημοτικές αρχές. Δεν είμαστε πελάτες και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή δεν είναι επιχείρηση. Είμαστε πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Δικαιώματα όπως η ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη) για τα οποία έχουν παλέψει όλες οι προηγούμενες γενιές και τα οποία πρέπει να παραδώσουμε ως τέτοια στα παιδιά μας.
Διεκδικούμε χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου αλλά και ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των πολλών. Προστασία των αδυνάτων. Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένας άνθρωπος χωρίς νερό, ρεύμα, φαγητό και περίθαλψη. Κοινωνική πολιτική σημαίνει ενίσχυση των πιο αδύναμων και όχι μόνο την ίση αντιμετώπιση των δημοτών.
Δεν θεωρούμε τα προβλήματα του Δήμου μας απλά διαχειριστικά. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, πιστεύουμε στη διεκδίκηση όλων όσα δικαιούμαστε μέσα από αγώνες, μέσα από την ενεργοποίηση όλων των πολιτών.
Έχουμε πλήρη συνείδηση με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, η Αυτοδιοίκηση θα είναι όχι απλά καχεκτική αλλά κλινικά νεκρή, για αυτό και πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα κριτήρια για την επιλογή και συμμετοχή στο Αυτοδιοικητικό μας σχήμα δεν μπορούν να είναι μόνο αυτοδιοικητικά, αλλά και πολιτικά αφού η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παλέψει στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που καταδικάζει τον Δήμο και τους πολίτες σε αδράνεια, μαρασμό, ανεργία, φτώχια κα εξαθλίωση.
Δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς. Δεν θα συναινέσουμε στο μικρότερο κακό. Δεν θα επιτρέψουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα να πλουτίσουν στις πλάτες των πολιτών. Δεν θα επιτρέψουμε τον μαρασμό των διαμερισμάτων, των κοινοτήτων, των γειτονιών της πόλης.
Το δικό μας μοντέλο δεν είναι δημαρχοκεντρικό. Είναι συλλογική προσπάθεια για την οποία όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας και κυρίαρχα των νέων ανθρώπων αυτής της πόλης που χτυπιούνται ανελέητα από την ανεργία, την υποαπασχόληση, την επισφάλεια, την έλλειψη πολιτιστικών υποδομών και δημιουργικών διεξόδων.
Καλούμε όλους όσοι συμφωνούν μαζί μας να συνδημιουργήσουμε τη δημοτική παράταξη που έχει ανάγκη η πόλη μας και να συμπορευθούμε στον αγώνα της ανατροπής και της διεκδίκησης του μέλλοντος που δικαιούμαστε».
patrastimes.gr

anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...