Airetikos on Air: Πάνω από 60% στους νέους και σταθερά στο θηριώδες 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο, λίγο πριν τη μεγάλη φθινοπωρινή έκρηξη

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 60% στους νέους και σταθερά στο θηριώδες 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο, λίγο πριν τη μεγάλη φθινοπωρινή έκρηξη

Το «φράγμα» του 60% έσπασε η ανεργία στους νέους τον Αύγουστο, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 7,5% από πέρυσι και να αγγίζει τα 1,37 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, στα άτομα ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία αυξήθηκε στο 60,6% από 58,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2012, ενώ στις ηλικίες 25-34 ετών η ανεργία αυξήθηκε σε 37,4% από 33,1%.
Στο σύνολο, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 27,3% του Ιουλίου, ωστόσο, σημείωσε αύξηση από το 25,5% του περυσινού Αυγούστου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.326 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 (+7,5%) και κατά 6.557 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013 (+0,5%) και υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 1.365.406 άτομα.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα, οι δείκτες της οποίας έχουν κατρακυλήσει προ πολλού σε επίπεδα κατά πολύ χειρότερα από τους αντίστοιχους άλλων επισήμως πτωχευμένων χωρών όπως η Αργεντινή (της οποίας η ανεργία δεν ξεπέρασε το 19% ούτε κατά το αποκορύφωμα της δικής της οικονομικής τραγωδίας το 2001), δεν είναι ικανό ούτε το υποτιθέμενο "καλοκαίρι των ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις" (η γνωστή παραφουσκωμένη προπαγάνδα της θλιβερής μνημονιακής τσογλαναρίας που "πάτησε" στη σχετική ελαφρά βελτίωση των αριθμών, η οποία όμως με τη σειρά της δεν είχε κανένα αντίκρισμα σε επίπεδο οικονομίας: αντιθέτως, τα έσοδα από τον τουρισμό εξακολούθησαν να μειώνονται, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια στη συνολική πραγματική οικονομία) να βοηθήσει σε μία έστω περιορισμένη συγκράτηση του ισοπεδωτικού μνημονιακού φαινομένου. Αντιθέτως, η ανεργία φέρεται να παρέμεινε σταθερή ως ποσοστό ΚΑΙ τον Αύγουστο στο θηριώδες 27,3% (όταν στο σύνολο της Ευρώπης, όπως στη "δευτεραθλήτρια" Ισπανία, παρουσιάζεται μία εικονική ελαφρά μείωση) με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να αυξάνεται και με ποσοστά και αριθμούς στις ευαίσθητες ηλικιακές κατηγορίες επίσης να διογκώνεται.
Αυτά, όμως, δεν είναι τα χειρότερα. Το αναμενόμενο ξεφούσκωμα της όποιας τουριστικής κίνησης και μάλιστα με απότομη πτωτική πορεία ήδη από το Σεπτέμβριο καθώς και η αφαίμαξη από την εφαρμογή φορολογικών και άλλων ολέθριων μέτρων προδιαγράφει εκρηκτική περαιτέρω αύξηση της ανεργίας από το φθινόπωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η Εργάνη, το διαβόητο σύστημα βρούτσιας έμπνευσης που είτε είναι προβληματικό από τη φύση του είτε απλά "μαϊμού" (από τις αρχές του έτους μέχρι το Σεπτέμβριο παρουσίαζε επίπλαστα στοιχεία "θετικού ισοζυγίου απασχόλησης" όταν η στατιστική ανεργία παρουσίαζε αδιάκοπη άνοδο), παραδέχτηκε για τον Οκτώβριο κατά δεκάδες χιλιάδες μειωμένες τις θέσεις εργασίας.
Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι πάμε για άλλη μία επιβεβαίωση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ που έχει εκτιμήσει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η ανεργία θα έχει εκτιναχθεί στο πρωτοφανές ποσοστό της τάξης του 29%. Κατ'επέκταση, θεωρείται δεδομένη η διαρκής άνοδος του δείκτη όχι μόνο το 2014 (όπως παραδέχονται και άλλοι φορείς, μεταξύ των οποίων ο ΚΕΠΕ, και διεθνείς οργανισμοί όπως η Citigroup) αλλά μέχρι το 2016, στέλνοντας για άλλη μια φορά τους βρούτσηδες, τα στουρνάρια, το σαμαρικό απόβλητο και τους προϋπολογισμούς-κουρελόχαρτα στη χωματερή της Ιστορίας.
Χωρίς αλλαγή πολιτικής και έξοδο από τα Μνημόνια, ο εφιάλτης θα καταπίνει συνεχώς ολοένα και περισσότερους Έλληνες


anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...