Airetikos on Air: Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ΚΚΕ

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ΚΚΕ

Σκορποχώρι θυμίζει εδώ και 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη του, να εγκαταλείπουν το πλοίο, και να κάνουν ηχηρές μεταγραφές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάει μέχρι σήμερα, παντού, σε όλους τους χώρους, πολιτικούς και ιδεολογικούς.

Βουλευτές την έκαναν, με τα πρώτα μνημόνια, και πήγαν ΣΥΡΙΖΑ μεριά(Κουρουμπλής, Σακοράφα, Κοτσακάς, κτλ). Μαζικά στελέχη του, πήραν εύκολες μεταγραφές  για την νέα κεντροαριστέρα, την ΔΗΜΑΡ. Επίσης στελέχη σαν τον Πάγκαλο, και άλλα αφανή, πήγαν στην ΝΔ, για να κυβερνήσουν, πριν πάει και το απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ, επισήμως, να μπει στην κυβέρνηση με στελέχη.....Επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έγιναν πολέμιοι του ευρώ, και ίδρυσαν πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν το εθνικό νόμισμα, όπως ο Θόδωρος Κατσανέβας. Τέλος, Πασόκοι πάνε στην Χρυσή Αυγή, αφού δεν βόλεψαν τα παιδιά τους στο Δημόσιο με τους Σοσιαλιστές, επενδύουν τις ελπίδες τους στους Εθνικοσοσιαλιστές(δείτε εδώ σχετικό αρθρο) 

Σήμερα η είδηση, δεν είναι ότι ο Καστανίδης συμφώνησε για συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ. Η είδηση, ήρθε από το υπερπέραν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έσπασε την σιωπή του, και με ανακοίνωση του, που ακούσαμε μόνο εμείς οι "αλαφροΐσκιωτοι", επισημαίνει τα παρακάτω:

Δεν μπορώ να συνεχίσω να στηρίζω το ΠΑΣΟΚ, του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Πρώτον παρά είναι χοντρός, και δεν ταιριάζει στην αισθητική μου. Επίσης, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ, πρόεδρο του Κινήματος, να κουνά το δάκτυλο στον Ελληνικό λαό, και να κοπανάει το χέρι του στο τραπέζι από θυμό, σε διάλογο με πολίτη. Τέλος επισημαίνω, ότι το ΠΑΣΟΚ, ιδρύθηκε ως αντίπαλο δέος της ΝΔ. δεν δέχομαι ένα ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της!"

Και συνεχίζει:

"Καταδικάζω το γιο μου, Γιώργο. Πάντα δεξιός ήταν, αλλά το παράκανε. Και εγώ έλεγα κάποια "ψεματάκια", αλλά ποτέ δεν πήγα από το "Λεφτά υπάρχουν" στο ΔΝΤ! Άχρηστος ήταν, μια ζωή, βέβαια, αλλά προδότη δεν τον είχα φανταστεί. Επίσης καταδικάζω τον Σημίτη, που και αυτός είναι δεξιός, και το "προοδευτικό" ΠΑΣΟΚ τον έκανε πρόεδρο του Κινήματος το 1996. Με βρήκατε σε στιγμή αδυναμίας, και τον εκλέξατε, λαμόγια!"

Κάνοντας σκληρή αυτοκριτική, συνεχίζει, :

" Κάνοντας την αυτοκριτική μου, πιστεύω ότι έσφαλα. Αν και είχα ισχυρές επιφυλάξεις για την τότε συνθήκη Μάαστριχτ, δεν έκανα πίσω, και έβαλα την χώρα στην τροχιά της "Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης", τρομάρα μου. Επίσης η στροφή που έκανα, τα τέλη της δεκαετίας του 70, υπέρ της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ, ήταν λάθος. Η μεν ΕΟΚ, κατάντησε σφαγείο των λαών της, και ιδιαίτερα αυτών που πήγαν στο Ευρώ, και το ΝΑΤΟ, κατάντησε σφαγείο, όλο τον πλανήτη. Έπρεπε να διατηρήσω τον αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό τόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρασύρθηκα από τις σειρήνες της εποχής"

Και κλείνει:

" Από το υπερπέραν μεν, αλλά επειδή είμαι ακόμα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα, αφού από την ΝΔ, μέχρι και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αναφέρουν ακόμα, αναφέρονται στα πεπραγμένα μου, θεωρώ υποχρέωση μου, σήμερα να λάβω θέση, να κάνω σαφές το στρατόπεδο, στο οποίο ανήκω. 

Έτσι λοιπόν, ανακοινώνω ότι πιστός στις αρχές που είχα στα πολιτικά μου νιάτα, ο χώρος που με εκφράζει πλέον, είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το τιμημένο,αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, και ματωμένο ΚΚΕ," Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...