Airetikos on Air: Ο Ελληνικός Κομμουνισμός....Ένα χαμένο όνειρο για την ανθρωπότητα

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Ο Ελληνικός Κομμουνισμός....Ένα χαμένο όνειρο για την ανθρωπότητα


Σήμερα, ρεμβάζοντας στην θάλασσα, κάνοντας τον "πεθαμένο", χαζεύοντας τον γαλάζιο ουρανό, και ακούγοντας τους ήχους του βυθού, φαντασιώθηκα τον Ελληνικό Κομμουνισμό, αν είχε επικρατήσει το 1944.

Ξεκίνησα τις σκέψεις μου, με τα πραγματικά πολιτικά συστήματα που είχαμε από το 1829 μέχρι σήμερα. Κατέληξα, ότι και αυτά εφαρμόστηκαν με έναν πρωτότυπο ελληνικό τρόπο, και γίνομαι συγκεκριμένος.

Στην αρχή είχαμε φεουδαρχισμό. Βέβαια είχαμε ελληνικό φεουδαρχισμό με κοτζαμπάτζηδες, που κληρονόμησαν εκτάσεις από τους Τούρκους αφεντάδες. Οι Έλληνες φεουδάρχες ήταν καρπεροί, είχαν πολλά παιδιά, και τα παιδιά αυτά δεν ανεχόντουσαν από κοινού ιδιοκτησίες, και έτσι έπαιρναν το κομμάτι που τους αντιστοιχούσε, με αποτέλεσμα μετά από 2-3 γενιές να μην είναι ιδιοκτήτες μεγάλης έκτασης γης. Επίσης οι Έλληνες φεουδάρχες, δεν μιμήθηκαν Αγγλοσάξονες, και δεν παντρευόντουσαν μεταξύ τους αναγκαστικά. Έτσι πολλές φορές, παντρευόντουσαν τις "Βλάχες", με αποτέλεσμα, να χαθεί το όποιο αριστοκρατικό έρεισμα!

Μετά είχαμε Καπιταλισμό. Ο Ελληνικός καπιταλισμός, εφαρμόστηκε στην χώρα μας, μόνο σε ότι αφορούσε την εκμετάλλευση της υπεραξίας του εργαζομένου(τρομερά ωράρια, χαμηλοί μισθοί, μειωμένα εργασιακά δικαιώματα).Κατά τα άλλα οι Έλληνες καπιταλιστές, ήταν για τα μπάζα. Ενώ σε όλο τον κόσμο οι κεφαλαιοκράτες έριχναν τα υπερκέρδη τους, σε νέες "επενδύσεις", στην Ελλάδα σε μεγάλο μέρος τα κέρδη τους, οι Έλληνες καπιταλιστές τα έτρωγαν με γκόμενες, τα έκαναν βίλες, πισίνες, κότερα, και τα ξόδευαν σε διακοπές σε εξωτικά μέρη, που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Ροκερφέλερ. Και αν δεν πήγαιναν και πολύ καλά οι δουλειές, έπαιρναν ένα δανειάκι από την τράπεζα, και κάλυπταν την τρύπα! Η τράπεζες για αυτούς ανέκαθεν είχαν υπομονή!

Τώρα φτάνουμε στο φανταστικό σενάριο, που το 1944 οι φίλοι Άγγλοι δεν πάταγαν το ξερό τους στην Ελλάδα, το ΕΑΜ αντί για να παραδώσει τα όπλα στην Βάρκιζα καθάριζε τους δοσίλογους, και από τις πρώτες μέρες του 1945 είχαμε κομμουνισμό. Είμαι σίγουρος, ότι δεν θα είχαμε τον κλασσικό κομμουνισμό, αλλά θα είχαμε έναν πρωτότυπο Ελληνικό Κομμουνισμό.

Από το κλασσικό κομμουνισμό, θα κρατάγαμε τα καλά του, όπου εφαρμόστηκε. Οι Έλληνες θα είχαν εξασφαλισμένη στέγαση, εργασία και δωρεάν πρόσβαση σε υγεία και παιδεία. Επίσης θα είχαμε έλεγχο των μέσων παραγωγής από τον λαό, μέσω εργατικών, αγροτικών, κτλ συνελεύσεων. Εκεί ο Έλληνας θα έκανε πάρτι....Ο Έλληνας τα ξέρει όλα, ως γνωστόν, και σήμερα. Ο καθένας μας είναι άριστος γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, πολιτικός, προπονητής όλων των αθλημάτων. Ο Έλληνας στον Ελληνικό κομμουνισμό θα ήταν και Manager της μονάδας του, θα είχε άποψη για όλα, θα είχε πάντα δίκιο, και οι άλλοι που διαφωνούν πάντα άδικο.

Είναι γνωστό, ότι στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αν και τον πυρήνα τον έλεγχε το ΚΚΕ, στις τάξεις του ήταν άνθρωποι κεντρώοι, συντηρητικοί, μικροαστοί. Στον Ελληνικό Κομμουνισμό η μικρή και μεσαία ατομική ιδιοκτησία, θα παρέμενε  ως είχε! Σιγά μην άφηνε ο Έλληνας, ακόμα και στα χαρτιά, να έχει κάποια υψηλή κυριότητα η Πολιτεία. Όλα και όλα, κάποια πράγματα υπερβαίνουν ιδεολογίες, κοινωνικοπολιτικά συστήματα, και ένα από αυτά είναι να είσαι απόλυτος κύριος του σπιτιού, του κτήματος σου!

Επίσης στον Ελληνικό κομμουνισμό, η Ορθοδοξία θα κατείχε περίοπτη θέση. Πολλοί κληρικοί είχαν εισέλθει στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και έτσι θα ήμασταν το μόνο κομμουνιστικό καθεστώς, με επίσημη θρησκεία. Οι παράγοντες του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα παρευρίσκονται σε όλα τις μεγάλες μέρες του Χριστιανισμού. Χριστούγεννα, Πάσχα, 15Αύγουστος θα είναι και πάλι επίσημες αργίες. ο Ελληνικός Κομμουνισμός θα κυνήγαγε τους άθεους, ως εχθρούς του κόμματοςκαι το  γνωστό τροπάρι "Νίκας τοις Βασιλεύσι", θα αντικατασταθεί με το "Νίκας τοις Γραμματεύσι", προς τιμήν του Γ.Γ. του Κόμματος.

Επίσης στον Ελληνικό Κομμουνισμό θα δουλεύαμε πολύ λιγότερο.....Μιλάμε για σύστημα των εργατών. Θα κρατάγαμε τις εθνικές αργίες(28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου), θα κρατάγαμε, όπως εξήγησα παραπάνω όλες τις θρησκευτικές, θα προσθέταμε και 2-3 κομμουνιστικές(ημέρα ανακήρυξης σε Λαϊκή Δημοκρατία, μέρα που καθαρίσαμε δοσίλογους, φίλους των ναζί).

Έτσι θα είχαμε έναν Ελληνικό κομμουνισμό, με ατομική ιδιοκτησία, που θα υποστήριζε την ύπαρξη του επίσημου θρησκεύματος, και θα έδινε πολλές μέρες αργίας στους εργαζόμενουςΕπιπλέον θα επέτρεπε τα I-Phone, με την μόνη προϋπόθεση, να είναι όλα σε κόκκινο χρώμα.

Ο Ελληνικός Κομμουνισμός, θα κατάπινε παγκοσμίως όλα τα υπάρχοντα κομμουνιστικά ρεύματα. Μαρξισμός, Λενινισμός, Μαοισμός, Σταλινισμός θα είχαν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χρόνια τώρα, αφού οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού αργά ή γρήγορα θα υιοθετούσαν το "Ελληνικό" ΜοντέλοΑλλά και στις καπιταλιστικές χώρες, τα κομμουνιστικά κινήματα, θα είχαν τον Ελληνικό Κομμουνισμό ως πρόταση, με αποτέλεσμα, να συγκινούν και μεγαλύτερες μάζες των εκεί μικροαστών. 

Ο Ελληνικός Κομμουνισμός, μετά τον Χρυσό αιώνα του Περικλή, θα ήταν η επόμενη τεράστια προσφορά προς της ανθρωπότητα των Ελλήνων. Προσφορά που θα αναγνωριζόταν για τα επόμενα 2.000 χρόνια τουλάχιστον!

Ο Ελληνικός Κομμουνισμός....Ένα χαμένο όνειρο για την ανθρωπότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...