Airetikos on Air: Ο Έλληνας επιχειρηματίας-ρουφιάνος που εκτιμά ο Πολ Τόμσεν

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Έλληνας επιχειρηματίας-ρουφιάνος που εκτιμά ο Πολ Τόμσεν

Δανείζομαι αποσπάσματα, από το σχετικό άρθρο, από το ''όπου φυσάει ο άνεμος'' ηλεκτρονικό μέσο ''Κουρδιστό Πορτοκάλι'', που εγκωμιάζει τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη.....
''Γιατί απουσιάζει  ο ΣΕΤΕ από τον διάλογο;, αναρωτήθηκε πριν λίγες ώρες ο Πολ Τόμσεν αναζητώντας το πρόσωπο του κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Η εκτίμηση του Τόμσεν στο πρόσωπο του Έλληνα επιχειρηματία που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με την Ελλάδα της σήψης και του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού είναι γνωστή. Μάλιστα ο Γιάννης Πρετεντέρης  στο δελτίο του Mega τον φωτογράφισε ως άνθρωπο που δίνει «πληροφορίες» στην Τρόικα.''
''Άλλωστε το γεγονός ότι επέτυχε να τον συμπαθήσει ο συνήθως εριστικός Πολ Τόμσεν δεν είναι και λίγο. Ο ίδιος ο κ. Ανδρέαδης  μιλώντας στην «Καθημερινή» θα  πει για το περιεχόμενο των συναντήσεών του με τα στελέχη της Τρόικας.
«Ήρθαν να δούμε από κοινού θέματα τουρισμού. Τις προοπτικές του, τυχόν βελτιώσεις κ.λπ. Έχουν υπόψη τους τη σχετική έρευνα της «Μακίνσεϊ» αλλά και τη δική μας, και συνολικά έχουν καλή εικόνα σχετικά με το τι γίνεται στον ελληνικό τουρισμό. Γενικά, θα έλεγα ότι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να βγει η χώρα από το τέλμα. Εκεί που σηκώνουν τα χέρια ψηλά είναι όταν βλέπουν ότι δεν γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν. Μας λένε απορημένοι, περνάτε ένα νόμο αλλά δεν τον ακολουθείτε. Λέτε, θα κάνετε συγχωνεύσεις αλλά συγχωνεύσεις δεν βλέπουμε. Κινείστε με πολύ αργές κινήσεις. Λέτε θα απελευθερώσετε το εργασιακό καθεστώς, αλλά επί της ουσίας δεν κάνετε τίποτα. Πραγματικά, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Βλέπουν ότι δεν υπάρχει βούληση από την πολιτεία. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθερή πορεία ώστε να πάρει μπρος σιγά σιγά η οικονομία. Αντιθέτως, υπάρχει μια αποσταθεροποιητική πορεία. Πρέπει να πω ότι η αρχική «συνταγή» ήταν υπερβολικά φιλόδοξη δεδομένου ότι και οι «τροϊκανοί» περίμεναν μέσα σε δύο, τρία χρόνια ένα κράτος να ξεχάσει πώς λειτουργούσε εδώ και εκατό χρόνια, να μάθει από τη μία στιγμή στην άλλη να είναι σοβαρό και αυτός ο λαός να μάθει να πληρώνει φόρους κ.λπ. Εδώ ολόκληρη Ανατολική Γερμανία -που έχει το γερμανικό DNA μέσα της- παλεύει ακόμα με τα ανακλαστικά του σοσιαλιστικού παρελθόντος της. Στην πραγματικότητα, για να αλλάξει η Ελλάδα, θα χρειαστούν δύο γενιές.
»Κάποια πράγματα απαιτούν γρήγορο συμμάζεμα, όντως, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις από αυτό το κράτος να μεταμορφωθεί. Έπειτα, πρέπει να υπάρξει μία καθαρή γραμμή για το πού θα πάει η χώρα. Και πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ειδικά οι Γερμανοί, στηρίζουν μια Ελλάδα η οποία, μακροπρόθεσμα, σε δέκα με είκοσι χρόνια, θα είναι μια χώρα σοβαρή. Δεν μπορείς να βάλεις μια χώρα να ξεκινήσει απ' το μηδέν χωρίς να έχεις απαντήσει σε αυτό το, υπαρξιακό εν τέλει, ερώτημα. Ο ελληνικός λαός θα υποστεί τις θυσίες που πρέπει να υποστεί, αρκεί να ξέρει ότι υπάρχει μια στήριξη».

Όπως περιγράφεται στο άρθρο, ο κ. Ανδρεάδης είναι πληροφοριοδότης του Τόμσεν, και το λέει το ξεπουλημένο τομάρι, Πρετεντέρης. Καλό είναι, εμείς οι πολίτες να καταλάβουμε ότι πίσω από τα ανδρείκελα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, είναι κάτι τέτοιοι τύποι, που έχουν πλουτίσει, στις πλάτες όλων μας. Ένα ολόκληρο κοινωνικό-οικονομικό  σύστημα, που την παρούσα κρίση, την αντιλαμβάνεται ως μοναδική ευκαιρία, να ισοπεδώσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Καλό είναι, η οργή μας, να εκδηλωθεί και σε αυτούς τους ''κυρίους'', και μετά οι υπηρέτες του, εντός του κοινοβουλίου θα μείνουν ''γυμνοί''!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...