Airetikos on Air: Σήμερα είμαστε όλοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα είμαστε όλοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 130 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ!
ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ!
 Στο Πεντάγωνο εισήλθαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Πρώτα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τουπουργείο Εθνικής Αμυνας και εν συνεχεία εισέβαλαν μέσα στο χώρο, αφού σήκωσαν τα ρολά. Έφτασαν, μάλιστα, μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.
«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες και λίγο μετά τις 10:00 πραγματοποίησαν δυναμική εισβολήαπό την είσοδο του υπουργείου Αμυνας.
Αρχικά, ταρακούνησαν τα ρολά στην είσοδο του Πενταγώνου και μη βρίσκοντας -ουσιαστικά- κανένα εμπόδιο, τα σήκωσαν και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.
Η δυναμική τους είσοδος συνεχίστηκε έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και υπάρχουν ρολά ασφαλείας.
Η Λ. Μεσογείων ήταν κλειστή, ενώ στο σημείο έσπευσαν και εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο τους επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση».
Καταγγέλλουν ,επίσης, την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της: «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενάΤου εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.
«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου), εργαζόμενος στα ναυπηγεία, κ. Στεφανόπουλος. «Ηκυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοιέξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ!
Δυνάμεις των ΜΑΤ (τουλάχιστον τρείς διμοιρίες), οι οποίες προσήλθαν στο πεντάγωνο μετά την είσοδο των εργαζομένων στον προαύλειο χώρο, επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, ασκώντας βία και κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών εργαζομένων και τουλάχιστον 130 προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ(!!), υπό τα ειρωνικά χειροκροτήματατων υπολοίπωνεργαζομένων-διαδηλωτώνΗ πιο πρόσφατη προσαγωγή ήταν αυτή του  του προέδρου των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσου.
Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που όπως προαναφέραμε, διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών, θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, μίλησε στους συγκεντρωμένους και επικαλέστηκε απουσία του Υπουργού λόγω παρουσίας του σε γιορτή στο θωρηκτό Αβέρωφ κερδίζοντας παράλληλα χρόνο μέχρι να έρουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ! Αντί η ηγεσία του υπουργείου να καλέσει σε συνομιλίες τους εργαζόμενους στέλνει, ως εκπρόσωπό της, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να τους "ηρεμήσει"!!
Μάλιστα σε ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας,μετά την βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, επιχείρησε εκ νέου να πείσει τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, λέγοντάς τους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημά τους και πως αν θέλουν να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία πρέπει να απομακρυνθούν από το προαύλιο.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους,φοιτητές άνεργοι και πλήθος κόσμου συρρέουν έξω από τηΓΑΔΑ ώστε να στηρίξουν τους προσαχθέντες εργαζομένους των ναυπηγείων. Στηρίζουν όχι μόνο ένα τμήμα του κινήματος των εργαζομένων που παλεύουν, αλλά αντιτάσσονται έμπρακτα στις πολιτικές της εγχώριας και ξένης τρόικας. Λένε ένα βροντερό όχι στην συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων και την παραπληροφόρηση από τα αστικά κυρίαρχα ΜΜΕ. Ακούγονται συνθήματα όπως,"Αλληλεγγύη σε όλους τους απεργούς!" από τους αλληλέγγυους διαδηλωτές.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑ - ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των εργαζομένων δήλωσε ότι είναι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλώντας τα σωματεία μέλη του να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.
Οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής «επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή εργασία αντί της μιας ημέρας εργασία που τους προσφέρει η εργοδοσία», επισημαίνει το ΕΚΑ στη σχετική ανακοίνωσή του και κατηγορεί το υπουργείο Αμυνας και συνολικά την κυβέρνηση, ότι είναι «υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απαξίωση της εγχώρια αμυντικής βιομηχανίας».
Μαζί με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τουΚΚΕ.
ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ
Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές συναδέλφων τους, μετά την δυναμική τους κινητοποίηση στουπουργείο Αμυνας.
Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου.Κλειστά και τα δύο ρεύματα της λεωφ. Αλεξάνδρας.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επιθυμούν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα πουαντιμετωπίζουν και για τα οποία έχουν δεχθεί σειρά ανεκπλήρωτων υποσχέσεων για την επίλυσή τους.
Στο σημείο βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, προσπαθώντας να βοηθήσουν στηναπελευθέρωση των προσαχθέντων.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
"Η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα των ναυπηγείων της χώρας μας και τωνεργαζομένων στα ναυπηγεία είναι μέγιστη εθνική υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα ναυπηγεία της χώρας και η Ζώνη του Περάματος να παραμένουν «νεκρά» επί χρόνια και οιεργαζόμενοι απλήρωτοι και στο δρόμο.
Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και όχι να καταφεύγει σε πολιτικές παραγωγικής διάλυσης, σε αυταρχισμούς και σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την επιβίωση της χώρας."

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ & ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία."

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...