Airetikos on Air: Φώτη, επιτέλους στάσου μια φορά συνεπής και ψήφισε τα μέτρα

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Φώτη, επιτέλους στάσου μια φορά συνεπής και ψήφισε τα μέτρα

Παράδοξος ο τίτλος, αλλά πραγματικά συμβαδίζει με την πρώτη σκέψη που κάνω κάθε φορά, όταν βλέπω, ακούω τον Φώτη τον Κουβέλη να πουλάει ψευτοτσαμπουκάδες στον Σαμαρά και στην τρόικα. Γιατί πραγματικά πιστεύω, πέραν τον επίκαιρων πολιτικών αποφάσεων που παίρνει κάθε πολιτικός, σε όλο τον πλανήτη, αυτό που μετράει είναι η προσωπική του συνέπεια στα πιστεύω του, στις αξίες του, στις αρχές του.
  Βρε σύντροφε Φώτη, πριν προκηρυχθούν καν οι εκλογές του Μαΐου, ασκούσες δριμύα κριτική στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου για τα αντιλαϊκά μέτρα που έπαιρναν. Μίλαγες για την πτώχευση των Ελλήνων, τις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, το αδιέξοδο των πολιτικών των μνημονίων. Μίλαγες για κατάφωρες κοινωνικές ανισότητες, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ολίγων, και την ανάγκη άμεσης ανατροπής αυτών των πολιτικών(εντός ευρώ).
  Στις προεκλογικές περιόδους, των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου, έκανες την πρώτη σου στροφή(μας είχες υποψιάσει είναι η αλήθεια, από μία μικρή συμπάθεια που έδειχνες στην κυβέρνηση Παπαδήμου). Μίλησες ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τα μνημόνια(δεν ήταν πλέονν και τόσα αδιέξοδα), να παραμείνει στο ευρώ, αλλά να σταματήσουν πλέον οι περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιδόματα, μέσω μίας καλής επαναδιαπράγματευσης με την τρόικα. Επισημαίνεις σε όλους τους τόνους, ότι η ΔΗΜΑΡ,  σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, δεν θα συμμετάσχει ποτέ!
  Και φθάνουμε στην επομένη των εκλογών του Ιούνη, όπου σαν τον λιμασμένο για λίγη εξουσία(που ποτέ δεν πήρες, φωτάκο, ούτε θα πάρεις ποτέ), τρέχεις και συμμετέχεις στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κάνεις την μέγιστη πολιτική κωλοτούμπα, μιλώντας μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας, για περικοπές που πρέπει να γίνουν, αλλά όχι οριζόντιες και όχι κοινωνικά άδικες(είδες θυμάμαι ακριβώς και την φρασιολογία). 
  Φθάνουμε Ιούλιο, Αύγουστο, που πάλι το στρίβεις, αφού διαρρέονται από την κυβέρνηση περικοπές, πιο οριζόντιες δεν γίνονται, σε συντάξεις, μισθούς επικουρικές, και εσύ σιωπάς. Μάλιστα, δεν βάζεις κάποιο θέμα ανοικτά, και γίνεσαι ο στενός εταίρος του Σαμαρά. Αφήνεται στην άκρη τον Βενιζέλο, να το παίζει λίγο γκρινιάρης, και ως γνήσιος υπερασπιστής του ευρώ, μας αφήνεις να φαντασιωνόμαστε τους καιρούς που θα πεινάμε όλοι, καιροί κοντινοί.
  Και εκεί που είπαμε, εντάξει.....Ο Φώτης μας δούλεψε μεν, αλλά την είχε την προδιάθεση(από τότε που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ), να τα βρίσκει με τις πολιτικές που εξυπηρετούν το κεφάλαιο, και εξαθλιώνουν τις λαϊκές μάζες, έρχεσαι και κάνεις αντιπολίτευση στον Σαμαρά, δημόσια, όχι για τις περικοπές, και το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, αλλά για την ανατροπή εργασιακών διατάξεων. Συνηγορείς στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, και μας το ''παίζεις μάγκας'' για τα εργασιακά, που ναι μεν καλά είναι, αλλά στην πράξη σύντροφε Φώτη, ξέρουμε καλά ότι αυτά πυο ζητάει η τρόικα, αφορούν πλέον λίγους, αφού στην πράξη ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Παράνομα, αλλά εφαρμόζονται.....
  Φώτη, είμαι σίγουρος ότι παίζεις παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά αν είσαι έτοιμος να υλοποιήσεις την καταψήφιση εργασιακών(που και μόνα τους να κατέβουν, και να καταψηφιστούν, θα είναι μια πολύ βολική αφορμή να μην πάρεις ολόκληρη την δόση, την οποία δεν θέλουν να σου την δώσουν ακέραιη, έτσι και αλλιώς), μην το κάνεις! Δεν θα σε θεωρήσουμε πότε πάλι Αριστερό εμείς, ακόμα και αν ρίξεις την κυβέρνηση. Πάντα θα είσαι για εμένα και για πολλούς άλλους ένα ακόμα πουλημένο πολιτικό τομάρι. Για αυτό, μείνε συνεπής στις θέσεις που έχεις που έχεις από τον Ιούλιο και μετά, και ψήφισε τα. Τουλάχιστον, η όποια συνέπεια σου να έχει μία διάρκεια ενός χρόνου, έξι μηνών. Μην πουλήσεις τους προδότες Σαμαρά, και Βενιζέλο....Είναι οι τελευταίοι φίλοι σου, Φώτη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...