Airetikos on Air: Κρυφές δημοσκοπήσεις:ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Κρυφές δημοσκοπήσεις:ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Από μία συρραφή αξιόπιστων πληροφοριών που συλλέγουμε από χθες βλέπουμε τα εξής:
Σύμφωνα με πληροφορίες τουhttp://www.iefimerida.gr/, χθες βρέθηκαν στα γραφεία των κομμάτωνδύο δημοσκοπήσεις μεγάλων εταιριών οι οποίες καταγράφουν όχι μόνο την πρόθεση ψήφου αλλά και την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει ποιες είναι οι δύο εταιρείες που προβαίνουν στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και γιατί αυτή αποδεικνύεται ΠΑΝΤΑ αλάνθαστη.
Λίγη αργότερα άρχισε να διαδίδεται η εξής πληροφορία: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με θεαματική απόσταση ασφαλείας +6% από τη δεύτερη ΝΔ(ποσοστό που μάς θυμίζει την τελευταία δημοσιευμένη δημοσκόπηση της Public Issue). Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μονοψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που δύσκολα θα παραμείνει στην τρίτη θέση, την οποία διεκδικούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την οποία κανείς δεν αρνείται ότι εκτοξεύτηκε μετά από το θέατρο σκιών στην εκπομπή του ΑΝΤ1 (βλ. http://rizospastikhdexia.blogspot.gr/).
Όμως οι καλύτερες επιβεβαιώσεις έρχονται από φωνές της mainstream ενημέρωσης που με τον τρόπο τους δίνουν υπερπολύτιμες πληροφορίες, αρκεί να γνωρίζουμε ότι δεν δρουν βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων και δολιοτήτων.  Πριν από λίγα λεπτά, ο Τζίμης Πανούσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ...ΟΝΕΙΡΩΝ ενημέρωσε τους ακροατές του (Δούρειος Ήχος, Alpha 989) ότι "είδε στον ύπνο του"πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μία διαφορά στο +4% (διαφορά που μάς θυμίζει την τελευταία δημοσιευμένη δημοσκόπηση της VPRC). Το δε ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται σε μονοψήφιο ποσοστό. Οι ίδιες ή παρόμοιες τάσεις φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί κατά τις τελευταίες ημέρες όπως υποδηλώνουν πρότερες αναρτήσεις (βλ. http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/).
Επειδή οι στοιχηματικές αποδόσεις εξακολουθούν να διαφοροποιούνται, επαναλαμβάνουμε για όσους προβληματίζονται σχετικά με αυτό: οι στοιχηματικές εταιρείες βασίζονται σε δημοσκοπήσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους:
α/ αποδείχθησαν αναξιόπιστες, με κορυφαίο παράδειγμα τις διαρροές της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Η επιχειρηματολογία τους περί "μεταστροφής της τελευταίας στιγμής", παρ'όλο που ως έναν βαθμό ίσχυσε όπως θα γίνει και τώρα, δεν πείθει. Γι'αυτό το λόγο, οι στοιχηματικές αποδόσεις απέτυχαν επίσης παταγωδώς και τότε, δίδοντας σειρές και διαφορές που ουδόλως επιβεβαιώθηκαν, επιτρέποντας έτσι σε διορατικούς παίχτες να "πληρωθούν" σημαντικά ποντάροντας στα υποτιθέμενα outsider (οι ίδιοι διορατικοί παίχτες θα δικαιωθούν και στις 17 Ιουνίου).
β/ λόγω μεθοδολογικής ανεπάρκειας ή/και σκοπιμότητας, δεν συνυπολογίζουν το μεγάλο ποσοστό των Αναποφάσιστων που εξακολουθεί να ανέρχεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Σ'αυτούς προστίθενται και οι πολυάριθμοι πολίτες που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Οι δημοσκόποι που προβαίνουν στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής έχουν το σημαντικό επιστημονικό πλεονέκτημα του υπερκερασμού αυτών των εμποδίων χρησιμοποιώντας την παλινδρόμηση καμπυλών των χρονοσειρών πρόθεσης ψήφου, γι'αυτό και δεν αποτυγχάνουν. Όμως οι στοιχηματζήδες δεν βασίζονται στις δύο συγκεκριμένες εταιρείες (ή έστω μόνο σ'αυτές), γι'αυτό και δημιουργείται εκ νέου μία εικόνα εκτός τόπου και χρόνου.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
Δούρειος Ήχος, Alpha 989, 14/06/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...