Airetikos on Air: Αποκάλυψη: Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Ναζί δεν ήταν αποτέλεμα αντιποίνων, αλλά προσχεδιασμένη γενοκτονία

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Αποκάλυψη: Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Ναζί δεν ήταν αποτέλεμα αντιποίνων, αλλά προσχεδιασμένη γενοκτονία


Συνταρακτικά στοιχεία, που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και αποκαθιστούν την ιστορική αλήθεια για το ειδεχθές ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, πρόκειται να παρουσιάσει μέσα από νέο βιβλίο-ντοκουμέντο, ο Βασίλης Λάζαρης!

Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας, έχει εκπονήσει ένα κοπιώδες και εμπεριστατωμένο ιστορικό πόνημα που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και αναμένεται να προκαλέσει πανελλήνιο πάταγο!

Πρόκειται για το ογκώδες βιβλίο «Η Αχαΐα στην Κατοχή. 1941-1944» που θα κυκλοφορήσει μέσα από τις Πατρινές εκδόσεις «Διαπολιτισμός» και που θα περιλαμβάνει περίπου 500 σελίδες, διανθισμένες με ανέκδοτα έγγραφα και φωτογραφίες.

Μέσα από αυτά, παρουσιάζονται νέα άγνωστα στοιχεία για τη δράση των κατοχικών δυνάμεων στην Πάτρα, των δοσίλογων και των συνεργατών των Γερμανών κ.α που θα συζητηθούν.

Το συνταρακτικότερο όμως στοιχείο, που μάλιστα πιστοποιείται μέσα από επίσημο έγγραφο του Γερμανικού Στρατού, είναι ότι η διαταγή για το Ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης, είχε δοθεί τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την μάχη Ρωγών-Κερπινής (16 και 17 Οκτωβρίου 1943), που οδήγησε στην εκτέλεση Γερμανών αιχμαλώτων στις 7 Δεκεμβρίου. Εκτέλεση, που οι ΝΑΖΙ. παρουσίασαν στη συνέχεια ως «αφορμή» για την φονική επιχείρησή τους, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η εκδοχή των Γερμανών
Ως γνωστόν, η Γερμανική πλευρά, παρουσιάζει τον αφανισμό της πόλης και τη σφαγή των Καλαβρυτινών, ως αντίποινα, για την εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων, από τη μάχη Ρωγών-Κερπινής.

Στις 7 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, μετά από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ οδήγησαν τους αιχμαλώτους Γερμανούς στρατιώτες στο βουνό Χελμός, δύο ώρες βορειοανατολικά από το Μάζι, όπου τους εκτέλεσαν και στη συνέχεια από ένα βάραθρο, τους πέταξαν στο κενό.
Δύο από τους αιχμαλώτους σώθηκαν, ο ένας μάλιστα έφθασε μόνος του στη μονάδα του, όπου περιέγραψε τα τεκτενόμενα στους ανωτέρους του.

Προηγουμένως, δύο νεαροί άνδρες του ΕΛΑΣ από το χωριό Σουδενά είχαν εκτελέσει 3 Γερμανούς τραυματίες που περιθάλπονταν στο νοσοκομείο των Καλαβρύτων, μετά τη μάχη της Κερπινής
Εις εκδίκηση, στις 13/12/43 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, ενώ στα Καλάβρυτα εκτέλεσαν όλους τους άνδρες και τα παιδιά άνω των 14 ετών, κλείδωσαν τις γυναίκες και τα μικρότερα παιδιά στο Σχολείο, απ’ όπου τελικά κατάφεραν να δραπετεύσουν και ενώ το χωριό φλεγόταν. Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Τα ντοκουμέντα που ανατρέπουν την ιστορία

Γίνεται σαφές, ότι ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία τα στοιχεία Λάζαρη, με τα οποία θα ανατραπεί η μέχρι σήμερα επιτρατούσα άποψη.

Ότι δηλαδή, ο λόχος Σόμπερ, που εκείνο το Σαββατοκύριακο 16-17/10/43 αποτελούμενος από 97 Γερμανούς στρατιώτες, κινείτο στην περιοχή των Καλαβρύτων, είχε στόχο να προετοιμάσει την επιχείρηση εξουδετέρωσης των ισχυρών αντάρτικων ομάδων.

Τώρα με το βιβλίο Λάζαρη, θα αποδειχθεί, ότι στόχος ήταν εξ αρχής τα Καλάβρυτα και δεν χρειάστηκε η αφορμή της εκτέλεσης των Γερμανών αιχμαλώτων.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου, με βασικό προσκεκλημένο ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο εξ Αθηνών, το όνομα του οποίου ακόμα κρατούν ακόμα ως επτασφράγιστο μυστικό οι διοργανωτές.


Σχόλιο Α.Α.: Και επειδή ένας εκ των συντακτών μας κρατάει από τα Καλάβρυτα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η εκδοχή των Γερμανών, υπήρξε βολική για μεγάλη μερίδα των Καλαβρυτινών που και μετά τον Εμφύλιο, κατηγορούσαν τους αντάρτες του ΕΛΛΑΣ  για το ολοκαύτωμα. "Να μην σκότωναν Γερμανούς", έλεγαν πολλοί Καλαβρυτινοί. Και βέβαια, έτσι εξηγούνται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, αφού με τα χρόνια κομμάτι του πληθυσμού γαλουχήθηκε έχοντας ως εχθρό τους κομμουνιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...