Airetikos on Air: "Γ***ώ το κεφάλι μου, μ***κα" Νο2: Άνθρακες ο πρώτος μνημονιακός, προεκλογικός μαυρογιαλουρισμός

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

"Γ***ώ το κεφάλι μου, μ***κα" Νο2: Άνθρακες ο πρώτος μνημονιακός, προεκλογικός μαυρογιαλουρισμός

Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, γι'αυτό και δεν πέσαμε στην παγίδα αναμετάδοσης διαρροών περί νέων μέτρων κατά τις προηγούμενες ημέρες: η συγκεκριμένη επιτήρηση από τους τροϊκανούς γκαουλάιτερς που μόλις ολοκληρώθηκε έπρεπε (όπως και αποδείχθηκε) να θεωρηθεί εξαρχής ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ, αφού πρόκειται για την τελευταία πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Ως εκ τούτου, κανένα από τα προδιαγεγραμμένα εφιαλτικά νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν (και η σαφώς ακόμα χειρότερη συνέχεια τού νέου μνημονίου που μας περιμένει μετά το καλοκαίρι) δεν θα παρουσιάζονταν τώρα, αλλά θα λανσαριστούν...πανηγυρικά αμέσως μετά τις εκλογές, στην επόμενη επίσκεψη επιτήρησης των επικυρίαρχων.

Ο ανεπάγγελτος ρεζίλης πολιτικάντης που αρέσκεται στο χειρίστης μορφής μαυρογιαλουρισμό (αυτόν που όχι απλά υπόσχεται ανύπαρκτα πράγματα, αλλά επιχειρεί να ωραιοποίησει με αυτά την πραγματική κλοπή που υφίσταται ο λαός) δεν θα μπορούσε και πάλι να μην βγει ως γνήσια φιγούρα θεάτρου σκιών στον τηλεοπτικό μπερντέ, προκειμένου να κοροϊδέψει καμιά γριά τηλεθεάτρια, απευθυνόμενος στο ελαχιστοποιημένο ηλικιακά ακροατήριό του. Αναμενόμενα, λοιπόν, είχαμε ακόμα μία τραγελαφική περίπτωση ως συνέχεια (και πιστή αντιγραφή) τού διαβόητου διαγγέλματος του ίδιου πολιτικάντη για τη διαφήμιση της..."μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση" (μείωση που ασφαλώς και δεν συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα), γνωστό για την ιστορική πλέον φάση αυτοπραγμάτωσής του "γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα". Ευτυχώς για τους παρατηρητές της πολιτικής επικοινωνίας αλλά και του πολιτικού ορθολογισμού, όμως, για άλλη μια φορά το θέατρο σκιών έβγαλε αλήθειες, παρά τις προθέσεις της εμετικής προπαγανδιστικής τσογλαναρίας της Συγγρού.

Έτσι, λοιπόν, στο τελευταίο "όπλο" του πριν από τις εκλογές, ο μνημονιόδουλος πιτσαδόρος ομολόγησε πρωτίστως ότι θα μοιράσει "500 εκατ. από το πλεόνασμα σε 1 εκατομμύριο ευπαθών Ελλήνων". Πρόκειται για την ταφόπλακα στην ύστατη προπαγανδιστική μπαρούφα του σαμαρικού απόπατου, αφού το πολυδιαφημισμένο (και σαφώς επίπλαστο) "πρωτογενές πλεόνασμα" περιορίζεται δραματικά σε ποσό ΚΑΤΩ του μισού δις (αντί του περίπου ενός δις που επιχειρούσαν με παρακάλια να εξασφαλίσουν τα σεσημασμένα στουρνάρια). Ακόμα κι αν δεχτούμε τα νούμερα που ανακοίνωσε το πορδυπουργικό νούμερο, κάπου 1 εκατομμύριο Έλληνες θα πάρουν προεκλογικό ρουσφετάκι αξίας...500 ευρώ εφάπαξ! Τα εύλογα ερωτήματα που θα μπορούσε να εκφράσει κάποιος αν έπαιρνε το κάθαρμα στα σοβαρά θα ήταν i/ πώς 500 ευρώ μπορούν να αντισταθμίσουν τα χιλιάδες των ευρώ που χάνουν οι ίδιοι άνθρωποι από την τσέπη τους κατ' έτος, οδηγούμενοι στην όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση; ii/ τι γίνεται με τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων που βυθίζονται με ραγδαίους ρυθμούς στην ολοένα και μεγαλύτερη καταστροφή; Φυσικά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού τα ποσά αυτά στην πραγματικότητα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ: αν μοιραστούν κάποια ψίχουλα, σίγουρα θα επιστραφούν μετά τις εκλογές και μάλιστα με ανυπόφορο τόκο. Εξάλλου, ακόμα και το μοναδικό νέο μέτρο που διέρρευσε (μείωση των εργοδοτικών εισφορών) ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ το μαυρογιαλούρικο χρηματικό ρουσφέτι.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα προς ένα τα σημερινά ρεζιλίκια της αποτυχημένης μνημονιακής παράστασης ("πάγωμα των απολύσεων στο Δημόσιο το 2015", που σημαίνει ότι ακολουθεί σφαγή το 2016 - "προσωρινή επιτροπή για τις μαζικές απολύσεις", που σημαίνει ότι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) καθώς και τις λοιπές προεκλογικές κινήσεις απελπισίας (στημένη έξοδος στις αγορές πριν τις Ευρωεκλογές, κάτι που όχι απλά δεν αντισταθμίζει το εξασφαλισμένο νέο Μνημόνιο που έρχεται, αλλά θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος λόγω του δυσθεώρητου επιτοκίου), περιοριζόμαστε όμως στο θέμα του πλεονάσματος που, ΩΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, καταρρίπτει την τελευταία ελπίδα αξιοπρεπούς ήττας για τον ανελλήνιστο σαμαρικό συρφετό.

Τα ψέματα τελείωσαν, όπως και οι μαϊμουδίστικες τεχνικές των ακροδεξιών, γερμανοκρατούμενων χιμπατζήδων. Όλα κρίνονται πλέον στις κάλπες του Μαΐου: ή αποδεικνύουμε ότι έχουμε ακόμα αξιοπρέπεια βοηθώντας στη διάσωση της χώρας και των εαυτών μας ή επιλέγουμε οριστικά να γίνουμε κι εμείς όμοιοι μ'αυτούς χιμπατζήδες, ανάξιοι να εκλέξουμε ανθρώπους που ξεφεύγουν από περίγελους επιπέδου Σαμαρά.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος

anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...