"Υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον "Σκάϊ". Όπως είπε, θα επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ενώ όρισε ως "γραμμή πλούτου" φορολογικό συντελεστή 42% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.
Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του ότι στην Ελλάδα υπάρχει υποφορολόγηση, ο Γ. Σταθάκης τόνισε πως υποφορολογούνται "ορισμένες κατηγορίες", ενώ αντίθετα μισθωτοί και καταναλωτές "πληρώνουν το βάρος των μνημονιακών πολιτικών". Ο ίδιος σημείωσε ότι εκτός από την επαναφορά του αφορολογήτου, θα μειωθεί ο ο ΦΠΑ σε βασικά είδη, καθώς και ο φόρος στο πετρέλαιο.
Τέλος, ο Γ. Σταθάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των δανείων δεν διευκολύνει στη δύσκολη περίοδο έως το 2020, αλλά μεταγενέστερες αποπληρωμές.


Παρακαλείσθε όσοι συνεχίζετε να παίρνετε της μετρητής τα λεγόμενα των κυβερνητικών να συμμετέχετε πιο ενεργά στα επιτελεία της Νου Νου και του ΠΑΤΣΟΚ...έχετε καταντήσει αηδία που όλα σας φταίνε και δεν ρίχνετε μια ματιά στον καθρέφτη.

Διαβάστε στον Άνεμο το παραποιημένο απόσπασμα από την συνέντευξη του Σταθάκη στο Βήμα:
Όλο το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης του Σταθάκη στο Βήμα(και όχι το μισό)

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com