Airetikos on Air: Video: Θα μας σώσει ο "αντάρτης" Πολύδωρας ή μήπως όχι; (Video)

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Video: Θα μας σώσει ο "αντάρτης" Πολύδωρας ή μήπως όχι; (Video)

ου Σπύρου Γουδέβενου

Θα μας σώσει ο Πολύδωρας.....

Διαβάζουμε σήμερα....."Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε σε κάτι που έχει επισημανθεί από όλους τους κύκλους από την πρώτη στιγμή. Αναρωτήθηκε γιατί και με ποιόν τρόπο αντικαταστάθηκε το χαράτσι με τον ενιαίο φόρο και από πότε το χαράτσι έγινε κεκτημένο και βάση διαπραγμάτευσης. 

Σημείωσε πως έπρεπε η κυβέρνηση να ψάχνει έναν φόρο για τα ακίνητα απλούστερο και ηπιότερο που να μην έχει καμία σχέση με το χαράτσι. 

Βέβαια σε κανένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Πολύδωρας δεν ξεκαθάρισε εάν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, αλλά λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του, βούρκωσε λέγοντας: "δεν θα σας πληρώσω κύριοι στην τρόικα γιατί θα μου πεθάνε το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός".

 

Σήμερα το βράδυ λοιπόν, θα κοιμηθούμε, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, ελπίζοντας ότι ο Πολύδωρας αύριο θα πει ΟΧΙ ή ίσως ΠΑΡΩΝ, θα τον διαγράψει ο Σαμαράς, και από 154 θα μείνουν 153. Θα ονειρευτούμε, μάλιστα ότι κάποιοι άλλοι κυβερνητικοί θα "αναθαρρήσουν" και θα μιμηθούν τον Βύρωνα, και η κυβέρνηση θα πέσει..........Αλλά αύριο, που θα ξυπνήσουμε πάλι Σαμαρά και Βενιζέλο θα έχουμε.......

'Ανταρσύες" βουλευτών μπορεί να  έχουμε αύριο, μεθαύριο τον επόμενο μήνα, αλλά γελιέστε αν νομίζετε ότι απλά ξαφνικά οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που μέχρι χθες, μας είχαν τρελάνει στο 'ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ', σήμερα αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα, έτσι ξαφνικά. Στην καλύτερη θέλουν να "σωθούν" πολιτικά, αλλά μην νομίζεται, ότι για να σωθεί η κυβέρνηση, δεν θα πέσουν κάποια εκατομμύρια, για να τους μαντρώσουν πάλι!! Και μιλάω για κανονικό "λάδωμα"....Κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα για αυτές τις δουλειές.


Οι επαναστάτες του διαδικτύου δεν ρίχνουν κυβερνήσεις...(με δόση αυτοκριτικής)

Θα είμαι λιτός, χωρίς πολλές σάλτσες, και φιλοσοφίες. Να δούμε μία εικόνα απλά, από την Αθήνα σήμερα....


1200 περίπου αγρότες, κυρίως από την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, σήμερα βρέθηκε στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθεί, έξω από την Βουλή, για τον φόρο ακινήτων που τους θίγει άμεσα, και άδικα, αφού φορολογεί το εργαλείο της δουλειάς τους, και όχι το προϊόν της εργασίας τους.

Αυτοί οι αγρότες, σήμερα εμποδίστηκαν αρχικά από τα ΜΑΤ, για να φτάσουν κοντά στην Βουλή. Οι αγρότες της Κρήτης, όμως δεν πειθάρχησαν στους άνδρες του Δένδια, αφού μάλλον τους θεώρησαν λιγότερο επικίνδυνους από τους ναζί που αντιμετώπισαν οι παππούδες τους, και συγκρούστηκαν μαζί τους, με πορτοκάλια, νεράντζια και μπαστούνια......Και οι παππούδες τους, με τις τσουγκράνες κηνύγησαν  τους ναζί άλλωστε, όταν τελείωναν οι σφαίρες!!

Οι συγκρούσεις δεν έλαβαν χώρα, εντός λίγων λεπτών, αλλά για αρκετή ώρα. Και εμείς χαιρόμασταν, για τους Κρητικούς που στρίμωχναν  τα ΜΑΤ.  Βέβαια, μείναμε στην χαρά......Και δεν κάναμε τον κόπο, να κατέβουμε στο κέντρο και να συμπαρασταθούμε στους αγρότες. Τους αφήσαμε μόνους, να τρώνε χημικά!

Και σήμερα, και παλιότερα, αν ήμασταν σωστοί με τον εαυτό μας. Αν πράτταμε το αναγκαίο, για την ελευθερία μας, την αξιοπρέπεια μας, την επιβίωση μας, δεν θα περιμέναμε κανένα Πολύδωρα να μας σώσει. Οι βουλευτές, πολύ περισσότερο σήμερα που η κυβέρνηση καταρρέει από τις ίδιες τις αντιφάσεις της, αν μας έβλεπαν έξω, να αποκλείουμε, στα ξαφνικά το Κοινοβούλιο, έτσι απρογραμμάτιστα μπορεί να σκεφτόντουσαν περισσότερο την όποια πιθανότητα "πολιτικής" τους διάσωσης.

Μπορεί και αν πηγαίναμε σήμερα στο Σύνταγμα, έτσι ξαφνικά, να μην γινόταν και τίποτα. Μπορεί και να γινόταν κάτι. Ποιος ξέρει;; 

Πάντως πιο πιθανό να ρίχναμε σήμερα την κυβέρνηση πηγαίνοντας δίπλα από τους αγρότες, παρά να την ρίξουμε με 100.000 'Like" στο Facebook, σε κάνα ωραίο επαναστατικό τσιτάτο!


anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...