Airetikos on Air: Ο Μπουχέσας άργησε (να σώσει την χώρα), μια μέρα!

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπουχέσας άργησε (να σώσει την χώρα), μια μέρα!

Ο Βούδας μπορεί να μην μιλούσε, αλλά δεν ήταν στο μαντρί
Του Σπύρου Γουδέβενου

Από την πρώτη μέρα, που ανέλαβε ο Σαμαράς, και ιδιαίτερα από τότε που πέρασε η άθλια κυβέρνηση του, τα πρώτα μέτρα, ακούμε διαρροές, πρώην συνεργάτες του, να "υπόσχονται", ότι ο Καραμανλής θα σώσει την χώρα, θα ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι προφήτες της σωτηρίας.....

Μέγας προφήτης, της σωτήρια επέμβασης Καραμανλή είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης, Ευάγγελος Αντώναρος. Αφού τον μαύρισε ο κόσμος στις τελευταίες εκλογές, ως μη βουλευτής έχει την άνεση να λέει ότι θέλει. Το κακό, βέβαια, είναι ότι τον μετράμε ως "Καραμανλικό", και την κάθε του "αντιστασιακή" δήλωση, την μετράμε ως δήλωση του Μπουχέσα........

Ο Αντώναρος λοιπόν, 2 φορές το μήνα, παλιότερα, πιο πυκνά πρόσφατα, προβαίνει στο twitter, σε δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης, και υπόσχεται "θερμούς" μήνες. Τα βλέπουμε εμείς, παίρνουμε θάρρος, ότι αφού δεν μπορούμε να ρίξουμε τον Σαμαρά από τους δρόμους που είναι το σωστό, μπας και μας σώσει ο "Κωστάκης".....Περνάνε οι μέρες, οι μήνες, μάταια.

Σε πιο ήπιους τόνους, και άλλοι πρώην συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, βγαίνουν κριτικά στην κυβέρνηση, αλλά επειδή είναι βουλευτές, ήπια, και τα "μαζεύουν" όποτε τους τραβήξει ο Σαμαράς το αυτάκι!

Ο ανυπόληπτος "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"

Από την πρώτη ημέρα, που έπιασε "δουλειά" η κυβέρνηση Σαμαρά, και τοποθετώντας ως υπουργό Οικονομικών τον, "Σημιτικό', Γιάννη Στουρνάρα, και έχοντας βέβαια στρατηγικό σύμμαχο τον Βαγγέλη Βενιζέλο(ο Φώτης δεν άντεξε), ενώ είχαμε να κάνουμε με μία ακροδεξιά ΝΔ στα πάντα, στο πεδίο των Οικονομικών είχαμε μία πιο "ΠΑΣΟΚικη διαχείριση". ...Πόσες φορές δεν 'θαυμάσαμε' τον Υπουργό Οικονομικών, να εξαπολύει επιθέσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή!

Και εκεί που περιμέναμε αντίδραση από τον πρωθυπουργό-play station.....Η απόλυτη σιωπή! Καμία αντίδραση, καμία δήλωση του, παρά σκόρπιες δηλώσεις παλαιών συνεργατών του, οι οποίες δεν έβρισκαν καν την στήριξη του....Τραγικό θέαμα, για την προσωπικότητα, Κώστας Καραμανλής....Τέτοια αναξιοπρέπεια, δεν την είδαμε πουθενά σε πολιτικό που διατέλεσε σε τόσο υψηλή θέση. Ακόμα και ο ΓΑΠ, που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή και στην χρεοκοπία, απαντά (ο ίδιος), σε όποιον του επιτεθεί ανοικτά!

Και το κερασάκι στην τούρτα, η κοινοβουλευτική του στάση. ...Σε όλες τις ψηφοφορίες μνημονιακών μέτρων, απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, αύξηση της φορολογίας, λέει: "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ". Διατηρεί την ίδια ακριβώς στάση, με υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ, εξισώνοντας τον εαυτό του με τους Ταμήλους της εποχής μας. Μάλιστα, οι "Ταμήλοι", υπερασπίζονται δημόσια την κυβερνητική πολιτική, και είναι ως προς αυτό συνεπείς (ασυνεπείς βέβαια, με αυτά που υποσχέθηκαν, για να εκλεγούν). Ο Κώστας Καραμανλής, διαρρέει διαφωνίες του, αλλά μία φορά το εξάμηνο, συναντιέται με τον Σαμαρά, και δηλώνει υποταγή στον ακροδεξιό Πινόκιο.

Η "Καραμανλική" εκλογική βάση σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ, όπως και στους Αν. Έλληνες, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, που εμπνέονται από την φυσιογνωμία του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτό το κομμάτι, συστρατεύθηκε με τον Κώστα Καραμανλή στα τέλη της δεκαετίας του 90, και τον ακολούθησε μέχρι το 2009. Μετά αυτό το κομμάτι, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, πολεμώντας την Μητσοτακική και νεοφιλελεύθερη Ντόρα Μπακογιάννη. Στις μέρες μας, βέβαια, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, και για αυτό ένα κομμάτι τους, μικρό, έχει πάει στους Αν. Έλληνες. Οι υπόλοιποι, δηλώνουν νεοδημοκράτες, διαφωνούν και με την Οικονομική πολιτική, αλλά και τον ακροδεξιό χαρακτήρα του Σαμαρά και του στενού περιβάλλοντος του.

Γράφτηκαν πολλές μπαρούφες, για τον Αλέξη Τσίπρα που δήθεν, γλυκοκοίταζε, και έκανε ανοίγματα στους Καραμανλικούς. Αν είναι δυνατόν, η παρουσία του Τσίπρα, σε μία εκδήλωση για τον Κωνσταντινό Καραμανλή, να μπορεί να σημάνει την μετακόμιση της μεγάλης "Αριστερής  και Δημοκρατικής παράταξης", που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντροδεξιές ατζέντες! Αυτές οι πολιτικές ταυτίζονται, στο κάτω-κάτω, με τις πολιτικές Μέρκελ, Σαρκοζί που έφτασαν την χώρα μας, και τον Ευρωπαϊκό Νότο στην εξαθλίωση.

Η μπάλα είναι στο γήπεδο αυτών, των "καραμανλικών" ψηφοφόρων, και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ή στο συγγενή χώρο των Αν. Ελλήνων. Θα πρέπει αυτοί οι πολίτες, να συνειδητοποιήσουν πως ακριβώς αυτές οι "γοητευτικές" πολιτικές του 'Εθνάρχη", του καγκελάριου Κολ, έφτασαν την χώρα μας, και όλη την Ευρώπη σε αυτό το σημείο. Η φυσιολογική μετεξέλιξη αυτών των πολιτικών, ήταν οι σημερινές πολιτικές που ακολουθούν η Μέρκελ, ο Σαμαράς, ο Λέτα. Απλά τότε ο καπιταλισμός, μετά την κρίση της δεκαετίας του 70, προσπαθούσε να εμφανιστεί φιλικός, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα, αν θυμηθούμε την Θάτσερ ή ακόμα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ. Από το 2008, βιώνουμε μία τεράστια παγκόσμια οικονομική κρίση, μία κρίση του Κεφαλαίου,και σήμερα έρχονται οι δεξιές πολιτικές, να προσπαθήσουν να σώσουν το Κεφάλαιο, τσαλαπατώντας ότι είχε κερδηθεί από τον ταξικό αντίπαλο, δηλαδή εμάς, τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους νεολαίους!

Με λίγα λόγια, αγαπητοί "καραμανλικοί", μην περιμένετε τον ΣΥΡΙΖΑ να τα πει λίγο πιο δεξιά μπας και συγκινηθείτε, ούτε τον Καμμένο να συνεχίζει να κάνει τεμενάδες στον "Κωστάκη", για να αισθανθείτε ασφαλείς για το μεγάλο βήμα, εκτός ΝΔ! 

Εσείς πρέπει να αλλάξετε θεώρηση των πραγμάτων. 

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε, ότι με την παγκόσμια οικονομική κρίση, που έχει τραντάξει ιδιαίτερα την Ευρωζώνη, οποιαδήποτε μορφή φιλικού προς τον λαό, "φιλελευθερισμού" αποκλείεται να υπάρξει!

Οι εποχές αλλάζουν, οι συνθήκες αλλάζουν, και αυτό είναι και το "γοητευτικό" της ανθρώπινης ιστορίας. Όταν οι λύκοι, εφορμούν στο μαντρί με τα πρόβατα, και ιδιαίτερα, όταν είσαι εσύ ένα από αυτά τα πρόβατα, δεν γίνεται να ζητάς "κοινή συνισταμένη" με τους λύκους! Καμία λογική δεν έχει, η πίστη στην ασύδοτη "ελεύθερη αγορά", που σε χρεοκόπησε σαν χώρα και σαν λαό, μέσα σε 1 μέρα!

Διαβάστε στο Άνεμο και για την πρόσφατη συνάντηση Πινόκιο-Μπουχέσα:
Θα ρίξει την κυβέρνηση ο Καραμανλής?anemosantistasis.blogspot.gr

anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...