Airetikos on Air: Πάτρα 2013: "Δεν έχω γάλα για το παιδί μου, του δίνω νερό με ζάχαρη"

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα 2013: "Δεν έχω γάλα για το παιδί μου, του δίνω νερό με ζάχαρη"


Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ξεκίνησαν τη δράση τους το 1990 για την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και όχι μόνο, βοήθειας, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και οι περισσότεροι εκ των οποίων, πριν δύο δεκαετίες, προέρχονταν από άλλες χώρες. Η κατάσταση άλλαξε και πλέον οι περισσότεροι που καταφεύγουν στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, ανά τις πόλεις της Ελλάδας είναι Έλληνες. Μητέρες, οικογενειάρχες, άνθρωποι που μέχρι πρότινος, ήταν οικονομικά αυτάρκεις, αλλά είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στο Aνοικτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Πάτρα, στην οδό Καποδιστρίου 92 και Παναχαϊκού. Μητέρες που ζητούν λίγο γάλα για το παιδί τους, άστεγοι που αναζητούν ένα "κεραμίδι", έστω και προσωρινό, παιδιά που χρειάζονται εμβόλια.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr, το τελευταίο εξάμηνο, περισσότεροι απο 1726 ήταν οι λήπτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ πάνω απο 1458 ήταν τα αιτήματα πολιτών που απευθύνθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Ανοικτού Πολυιατρείου της Πάτρας.
Κι όλα αυτά γιατί αυξάνεται ο αριθμός των κατοίκων της Πάτρας, που είναι αποκλεισμένοι απο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πηγαίνουν στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου ζητώντας να εξεταστούν, να λάβουν την φαρμακευτική τους αγωγή ή να λάβουν υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης.
Υπεύθυνη του Ιατρείου της Πάτρας είναι η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου, οι οποία μαζί με τους εθελοντές, γιατρούς και υποστηρικτικό προσωπικό, έχουν έρθει αντιμέτωποι με συγκλονιστικές περιπτώσεις, κατοίκων της Πάτρας, που ήρθαν σε μεγάλη ανάγκη.
"Δεν έχω γάλα και του δίνω νερό με ζάχαρη", τους είπε μια μητέρα. Πρόσφατα 55χρονος που έχει μείνει άνεργος και άστεγος, ζήτησε βοήθεια προκειμένου να βρεθεί κάποια δομή να τον φιλοξενήσει.
"Έρχονται πλέον άνθρωποι που είχαν δουλειά, που είναι πτυχιούχοι και πλέον δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε πλέον και αρκετούς άστεγους κι ας μην είναι εμφανές πάντα" δηλώνει στο thebest.gr η κ. Κυριακοπούλου (φωτ.).
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε μια ανύπαντρη μητέρα η οποία όταν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της χρειάστηκε να κάνει μια απαραίτητη εξέταση, χτύπησε την πόρτα του ιατρείου των Γιατρών του Κόσμου. Στη συνέχεια όταν έφερε στον κόσμο το μωρό της ,οι Γιατροί του Κόσμου ήταν εκεί για να του εξασφαλίσουν την ιατρική παρακολούθηση, αλλά και το απαραίτητο γάλα...
Όπως αναφέρει η κ. Κυριακοπούλου , οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν ,σε συνεργασία με άλλους φορείς, να προσφέρουν, όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια.
Το Ανοιχτό Πολυιατρείο προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδιατρείο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Επίσης καθημερινά προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικό.
Η λειτουργία του Ανοιχτού Πολυιατρείου Πάτρας καλύπτεται μερικώς από την χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Το Ανοιχτό Πολυιατρείο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στη διεύθυνση Καποδιστρίου 92 και Παναχαϊκού, από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.
Το έργο των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να στηρίξουν όσοι επιθυμούν, είτε με την ενίσχυση του κουμπαρά που υπάρχει στο ιατρείο, είτε με την αγορά ημερολογίων , ή ακόμα και με την προσφορά φαρμάκων.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 20 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα, στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 08:00-22:00
Έστω κι ένα κουτί είναι απαραίτητο. Επίσης μπορείτε να φέρετε μαζί σας, εκτός από κουτιά γάλα.
• Βρεφικά Γάλατα (σκόνη)
• Παιδικές Τροφές
• Ρύζι
• Όσπρια
• Ζυμαρικά
• Λάδι
• Ζάχαρη
Για περισσότερες πληροφορίες:
Πολυιατρείο Πάτρας:
Κυριακοπούλου Κωνσταντίνα,
Τηλ: 2610 310366
patras@mdmgreece.gr
 Ελευθερία Μακρυγένη
http://thebest.gr/
anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...