Airetikos on Air: Η θεωρία των 2 άκρων, προκαλεί εσωκομματικές τριβές στην ΝΔ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Η θεωρία των 2 άκρων, προκαλεί εσωκομματικές τριβές στην ΝΔ


“ Είναι προφανές ότι αυξάνονται οι φωνές στη "Δεξιά Πολυκατοικία" που τηρούν αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων και από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο απομονώνεται όλο και πιο πολύ.  ”
"Το έχω ξαναπεί. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία. Τι είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης; Ένα σαράκι...". Τάδε έφη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη αναφερόμενος στις απόψεις του φίλου και άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχείρησε να αναπαράγει την θεωρία των δύο άκρων επιτιθέμενος με πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον της Αριστεράς, δηλώνοντας στον απόηχο της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ότι "Εγώ δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο".

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Φαήλο Κρανιδιώτη "σαράκι", αντιτάχθηκε στο θέμα της εξίσωσης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με το κίνημα διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς το περιβάλλον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι "Εμείς είμαστε ένα σύγχρονο δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα", ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να διαχωρίσει τη θέση του από "τη θεωρία των δύο άκρων".

Την θεωρία, ωστόσο, των δύο άκρων, εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου συντηρούν και άλλα προβεβλημένα πρόσωπα της λεγόμενης "Δεξιάς Πολυκατοικίας", τα οποία ενίοτε προβαίνουν σε αποκαλυπτικές δηλώσεις για τα όσα μεθοδεύονται στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο.

Χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αφού αναπαραρήγαγε τη θεωρία των δύο άκρων, έκανε λόγο για επικίνδυνες μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά και αναφέρθηκε σε "στοιχεία που έχουν πιάσει κοριοί", όπως επίσης και σε"στοιχεία που αφορούν σε βουλευτή και θα βγουν στην επιφάνεια την κατάλληλη στιγμή", αποκαλύπτοντας ότι παρακολουθούνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ότι τα δήθεν στοιχεία θα αποτελέσουν εφεδρεία και θα αξιοποιηθούν όταν "έρθει η ώρα". Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης "Όσο επικίνδυνη ήταν η Χρυσή Αυγή να μας καθίσει στο σβέρκο, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η Ν.Δ να κάνει ασκήσεις αντι-συνταγματικότητας".

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: "Σαφώς και ισχύει και η θεωρία των δυο άκρων. Όχι όμως για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάποιες απ’ τις συνιστώσες του. Υπάρχουν «κοριοί» που έχουν πιάσει στοιχεία από συνομιλίες στις Σκουριές από κάποιο συγκεκριμένο βουλευτή και να ‘στε σίγουροι ότι την κατάλληλη στιγμή θα τα βγάλουν. Όπως επιτέθηκαν στον Κασιδιάρη, όταν φοβήθηκαν το ντέρμπυ ανάμεσα σε Δένδια και Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων, έτσι και τώρα θα επιτεθούν στον Σγουρό. Αυτό το στυλ των μεθοδεύσεων είναι επικίνδυνο γιατί όσο επικίνδυνη ήταν η Χρυσή Αυγή να μας καθίσει στο σβέρκο, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η Ν.Δ να κάνει ασκήσεις αντι-συνταγματικότητας".

Πυρά, όμως, εναντίον των συμβούλων και του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει και το σαμαρικό antinews.gr. Γράφει σε άρθρο του το antinews: "Κάθε βράδυ, επίμονα, σχεδόν εμμονικά, το περιβάλλον του πρωθυπουργού (σύμβουλοι, υπουργοί, παρατρεχάμενοι, γραμματείς , αυλικοί, φαρισαίοι) του «κρύβει» επιμελώς το «κοστούμι» του Εθνικού Ηγέτη και «ξεσκονίζει» με αυταπάρνηση γερμανού θαλαμηπόλου, το στενό και παλιομοδίτικο «ρούχο» του αρχηγού ενός περιορισμένης εμβέλειας κόμματος. Ένα πολιτικό ρούχο που το φόρεσε στο απώτερο παρελθόν με ελάχιστη επιτυχία και που σίγουρα ελάχιστη σχέση έχει με την σημερινή πολιτική εικόνα του Πρωθυπουργού". 

Είναι προφανές ότι αυξάνονται οι φωνές στη "Δεξιά Πολυκατοικία" που τηρούν αποστάσεις, από τη "θεωρία των δύο άκρων" και από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο απομονώνεται όλο και πιο πολύ. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου ΕΔΩ


Σχόλιο Α.Α. Η θεωρία των δύο άκρων, καταρχάς βρίσκει απέναντι το ΠΑΣΟΚ, γιατί ακριβώς αυτή η θεωρία, σε περίπτωση που επικρατήσει, δεν αφήνει σε αυτό και στον χώρο της Κεντροαριστεράς  "χώρο", ή κοινο!

Η Καραμανλική ΝΔ, με την Μητσοτακική, φορείς και αυτοί της χρεοκοπίας αυτής της χώρας, ανάλογα βλέπουν ότι η Σαμαρική ΝΔ, τείνει να τους πετάξει στο περιθώριο. Η πολιτική, στο κάτω-κάτω δεν ασκείται με όρους του παρόντος, μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...