Airetikos on Air: Έγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους

(της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ)

«Τρέξτε γρήγορα, ο δράστης είναι επικίνδυνος». Η Αστυνομία έφτασε γρήγορα στον τόπο του «εγκλήματος» με έτοιμες τις χειροπέδες. Ο κλέφτης, πού είναι ο κλέφτης; Ο «κλέφτης», μια σοκαρισμένη φιγούρα της σύγχρονης τραγικής ελληνικής πραγματικότητας. Καταρρέει. Το «έγκλημά» του; Εκλεψε ένα κουτί πολύχρωμους μαρκαδόρους για το παιδί του! Η «λεία» του δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 18 ευρώ.


Μέχρι πριν από δύο χρόνια, ο 46χρονος άνδρας από τον Βόλο μπορούσε να ζήσει άνετα την οικογένειά του. Τα προβλήματα, βέβαια, είχαν ήδη ξεκινήσει με τη μικρή επιχείρηση που διέθετε, αλλά ήταν πεπεισμένος ότι θα τα βγάλει πέρα. Η ζωή, όμως, δεν τον άκουσε. Η δουλειά κατέρρευσε και, εδώ και αρκετό καιρό, άνεργος πια, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πριν από λίγες ημέρες, το παιδί του ξεκίνησε σχολείο. Εντάξει με τα βιβλία - αυτά τουλάχιστον είναι ακόμα δωρεάν. Δεν αρκούν όμως. Η λίστα από το σχολείο είναι μεγάλη. Τετράδια, μολύβια, μπογιές, ξύστρες... Χαοτικός ο κατάλογος για μία ή πολλές οικογένειες για τις οποίες ακόμη και η αγορά ενός μολυβιού συνιστά πολυτέλεια στην εποχή της βαθιάς κρίσης και της απελπισίας. Τα χρήματα δεν φτάνουν, αλλά το παιδί του δεν θα το αφήσει ποτέ να πάει σχολείο δίχως τους πολύχρωμους μαρκαδόρους που του ζήτησαν.

Την περασμένη Τρίτη, μπήκε σε ένα μαγαζί και όταν πλησίασε το ράφι με τους μαρκαδόρους, χωρίς δεύτερη σκέψη άρπαξε ένα κουτί από δαύτους και το 'κρυψε στα ρούχα του. Εγινε, όμως, αντιληπτός από υπαλλήλους. Πάει να φύγει από το μαγαζί αλλά τον σταματούν. Είχε ήδη ειδοποιηθεί και η Αστυνομία. Τον πλησιάζουν για να τον συλλάβουν. Ο δραματικός πατέρας ξεσπά σε κλάματα. Πώς αλλιώς; Ποτέ στη ζωή του δεν είχε κλέψει. Εγινε κλέφτης στα 46 του για ένα κουτί μαρκαδόρους. Για το παιδί του.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Λύγισε. Μόλις τον άκουσε, λύγισε και ο εισαγγελέας. Αφησε τον άνθρωπο ελεύθερο. Και έμεινε η «είδηση» για να σοκάρει και να φανερώνει την εφιαλτική και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Ναι, κύριοι, για ένα κουτί μαρκαδόρους...

(ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Τα σεσημασμένα κοινωνικοπολιτικά κατακάθια που υπηρετούν μετά βγδελυμίας τις πολιτικές εξαθλίωσης των Ελλήνων δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι "κοιμούνται ήσυχα". Η συνυπαιτιότητα της διανοητικής επιβράδυνσής τους (μαζί, βέβαια, με την παρεπόμενη εθελοδουλεία και προδοτική προθυμία τους) δεν μας επιτρέπει να προβούμε στις απαιτούμενες πράξεις τιμώρησής τους. Από την άλλη πλευρά, όμως, και ενώ οι παλιάτσοι της διαπλοκής του τύπου Rass και Ελεύθερου Ρύπου πουλάνε τρέλα, ο κοινωνικός όλεθρος εξέλαβε ήδη ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι νεκροί καθημερινά αυξάνονται, η φτώχεια πνίγει σύσσωμο τον ελλαδικό πληθυσμό. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε η υγιής αγανάκτηση της επιβαλλόμενης ανέχειας να διαταράξει τουλάχιστον τον ύπνο των μνημονιόδουλων αυτών ασπόνδυλων που μολύνουν ως καρκινογόνες ουσίες τα σώματα των Ελλήνων;

anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...