Airetikos on Air: Η αποκαθήλωση των συμβόλων της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Η αποκαθήλωση των συμβόλων της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται


Και πριν τις προηγούμενες εκλογές, του Μαΐου, όλοι μιλούσαν για το τέλος της εποχής της "μεταπολίτευσης". Βεβαίως είναι λάθος κάποιος, στην προσπάθεια του να στοιχειοθετήσει το παραπάνω, να περιοριστεί στην απαξίωση της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, ως κόμματα, γιατί μία μακρά περίοδο, δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ύπαρξη απλά δύο κομμάτων.

Η Μεταπολίτευση τελείωσε και καταρρέει σε όλο το φάσμα της

1. Σε επίπεδο κομμάτων, συμφωνούν όλοι το δικομματικό σύστημα ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ κατέρρευσε. Το ΠΑΣΟΚ από το 40% και παραπάνω παλεύει στο 5% και πέφτει. Γύρω στο 40% έπαιρνε και η ΝΔ, και σήμερα είναι στο 20%!

2. Τα 'Ιερά" πολιτικά πρόσωπα της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώθηκαν επίσης. Και δεν αναφέρομαι στον Σαμαρά, ΓΑΠ, Βενιζέλο που επί των ημερών τους, χρεοκόπησε η χώρα. Αναφέρομαι στον "Εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Μητσοτάκη, οι οποίοι και από τους παραδοσιακούς παλαιούς ψηφοφόρους τους,σήμερα αμφισβητούνται έντονα, και θεωρούνται συνυπεύθυνοι για την χρεοκοπία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

3. Σήμερα, έχει απαξιωθεί το πλέον σημαντικό κομμάτι της μεταπολίτευσης, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο. Τα συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα από το 2010 μέχρι σήμερα, για να περάσουν σκληρότατα  αντιλαϊκά μέτρα, η παραγκώνιση των βουλευτών  και το πέρασμα νόμων μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά και η προδοτική στάση Παπούλια, του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουν απαξιώσει το πολίτευμα.

4. Σύμβολο της μεταπολίτευσης ήταν η "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη", το όποιο βέβαια ήταν πάντα μύθος, αφού πάντα ήταν κομματικά εξαρτώμενη. Απλά τα τελευταία χρόνια νομιμοποιώντας τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις πολιτικές διώξεις, απλά ξεμπροστιάστηκε!

5. Πνευματικά σύμβολα αποκαθηλώθηκαν, βίαια τους τελευταίους μήνες. Μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων του "πνεύματος', αφού σίγησαν αρχικά όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπληξαν μισθούς, συντάξεις, δουλειές, κοινωνικές παροχές, σήμερα βλέποντας να καταρρέει το σύστημα που τους θρέφει ακόμα, προσπαθούν αν το στηρίξουν με κείμενα, σχόλια με νύχια και με δόντια, προκαλώντας το μένος του εξαθλιωμένου Ελληνικού λαού.

6. Δεκάδες κοινωνικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης, κατέρρευσαν. Οι φοροεπιδρομές, η φτώχεια έκαναν τον άνθρωπο που δεν πληρώνει τους φόρους του, τις τράπεζες, τα εισιτήρια στα ΜΜΕ, να μην "ντρέπεται", πλέον, ενώ ακόμα και πριν 2 χρόνια αναγκαζόταν να κρύβεται.
Στερεότυπα σεβασμού στις απόψεις "έγκριτων", "ειδικών" σε όλους τους τομείς, δεν υφίστανται σήμερα, γιατί οι παραπάνω αποκαλύφθηκε ότι πήγαιναν και πηγαίνουν χέρι-χέρι με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.
Ο σεβασμός στην επιχειρηματικότητα, στους προκομμένους Έλληνες νεόπλουτους που τόσο καλλιέργησε το μεταπολιτευτικό σύστημα, δεν υπάρχει στις μέρες μας. Πλέον έχει αποκαλυφθεί, ότι η επιχειρηματική "ελίτ" της χώρας, ασελγούσε στο δημόσιο χρήμα παίρνοντας με αδιαφανή τρόπο, παίρνοντας υπερτιμολογημένες δουλειές από τους φίλους τους, υπουργούς. Επίσης όσοι έβγαλαν χρήμα με δουλειές εκτός δημοσίου, αποκαλύφθηκαν ότι έχουν τεράστια χρέη σε τράπεζες, δημόσιο.

7. Η μεταπολίτευση, έστησε όπως κάθε αξιοπρεπής καταναλωτική και καπιταλιστική κοινωνία, και έναν "καλλιτεχνικό" κόσμο, για να εκτονώνονται οι μάζες. Αυτός ο καλλιτεχνικός κόσμος, επίσης σιώπησε κατά πλειοψηφία στην αρχή, και σήμερα είτε έρχονται να στηρίζουν τις λογικές των κυβερνήσεων μας, είτε για να το "παίξουν" και λίγο επαναστάτες αρχίζουν και χαιρετούν ναζιστικά.

Όλα τα παραπάνω καλά είναι. Είναι ευτυχές που αποκαθηλώνονται τα σύμβολα ενός σάπιου συστήματος. Το κακό είναι, ότι η αποκαθήλωση δεν ήρθε, γιατί ήρθε κάτι "νέο", και παρέσυρε ότι παλιό και σάπιο. 

Όλα κατέρρευσαν , επειδή απλά το ίδιο το σύστημα τα θυσίασε, για να υπηρετήσει τον ανώτατο "άρχοντα" του, τον καπιταλισμό που λόγω κρίσης, έπρεπε να ασελγήσει σε όλους μας, απροκάλυπτα, χωρίς περιστροφές, για να επιβιώσει.!

Τι θα είναι το καινούργιο είναι ζητούμενο.....Από εμάς εξαρτάταιΠηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_8569.html#ixzz2cpSklR8w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...