Airetikos on Air: Και έτσι άρχισαν όλα... (Πρώτη off the record παραδοχή του υποικ για αναγκαιότητα "λήψης νέων μέτρων")

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Και έτσι άρχισαν όλα... (Πρώτη off the record παραδοχή του υποικ για αναγκαιότητα "λήψης νέων μέτρων")


Δεδομένο από όλους τους σώφρονες πολίτες θεωρείται το συνεχές αναπόφευκτο λήψης νέων μέτρων που ex officio (ανα)γεννάται από το διαρκές μνημονιακό αδιέξοδο του αέναου χρέους υποτέλειας και αποικιοποίησης! Προσπερνώντας την αυτονόητη παρατήρηση και έτσι όπως έχουμε μάθει από το 2010, το μόνο που έχουμε να προσδιορίσουμε ενόψει του επόμενου πακέτου..."τελευταίων" μέτρων είναι η χρονική συγκυρία στην οποία αυτό θα σκάσει.
Και κατά την απόπειρα αυτού του προσδιορισμού, έχουμε μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία εξέλιξης. Τα προεόρτια έρχονται με μία από τις καθιερωμένες επισκέψεις της τρόικας, συνήθως σε εκείνη του πρώτου τριμήνου (Μαρτίου-Απριλίου). Τότε συνειδητοποιείται ότι..."παραδόξως" οι υποτιθέμενοι στόχοι έχουν πέσει έξω, γι'αυτό και γίνεται η πρώτη πλάγια αναφορά γύρω από την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων. Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά κάθε ψευδοκυβερνητικού θιάσου είναι φυσικά η προσχηματική άρνηση (συνήθης ψυχολογική αντίδραση απέναντι στο σοκ), ως γέφυρα μεταξύ μπαρούφας περί "τελευταίων μέτρων" και ολέθριας πραγματικότητας. Αρκεί να θυμηθούμε τις αντίστοιχες κατάπτυστες περιπτώσεις gap-παπακωνσταντίνου, gap-βουβουζέλου, παπαδήμου-βουβουζέλου που τώρα επαναλαμβάνεται από το δίδυμο της συμφοράς (το ως τώρα πιο ελεεινό λόγω της πολλαπλής κωλοτούμπας και της εξαιρετικά αποπνικτικής παλλαϊκής ανέχειας που ερκήγνυται ερχόμενη σε επαφή με τον πλήρως αφομοιωμένο από την φασιστική νεοφιλελεύθερη ΝΔούλα μερκελικό νεοφασισμό) σαχλαμαρά-στουρνάρα. Στη φάση της πρώτης αμήχανης άρνησης βρεθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ θίξαμε εγκαίρως τη σχηματοποίηση του επερχόμενου νέου πακέτου μέτρων που προς το παρόν προσδιορίζεται σε ύψος 7 έως 10 δις.
Σήμερα βρισκόμαστε σε εκείνο το λεπτό, ευαίσθητο σημείο όπου για πρώτη φορά οι τραγελαφικές καρικατούρες που παριστάνουν τους κυβερνώντες αφήνουν να διαρρεύσει ότι "ίσως", "μάλλον", "τι να κάνουμε", "δυστυχώς" κλπ.... ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! Διαβάζουμε στο έγκυρο bankingnews.gr σε ρεπορτάζ για τη σημερινή συνάντηση στούρνου και τροϊκανών καλλικάτζαρων:
"Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για ενεργοποίηση της ρήτρας μέτρων, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών -σ.σ. λέγε με στουρνάρα- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων 2,7 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014". (http://www.bankingnews.gr/) Με δεδομένα τα ήδη δρομολογημένα 4 δις για το 2014-2015, ο κύβος ερρίφθη για ένα νέο πακετάκι ζόφου που προς το παρόν ανέρχεται στα 6,7 δις. Εφόσον σε αυτό προσθέσουμε τουλάχιστον τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων για φέτος και τις αποκλίσεις από μεγαλύτερη ύφεση και έλλειμμα, φτάνουμε και πάλι στα μεγέθη που ήδη έχουμε υπολογίσει (7 έως 10 δις προς το παρόν).
Σημασία έχει ότι το αυτονόητο ομολογήθηκε! Δεν περιμέναμε το αν, περιμέναμε το πότε!! Όλα δείχνουν ότι το αναπόφευκτο των νέων μέτρων (που, βέβαια, από αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνουν και την πρωτόγνωρη δήμευση των καταθέσεων ως εκδοχή) πάει ντουγρού για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου, όπως περιμέναμε, έως Αυγούστου, όπως εκτιμά ο Γ.Δελαστίκ θεωρώντας ως κομβικό σημείο την καταβολή της μεθεπόμενης δόσης.
Κρατάμε, λοιπόν, τη σημερινή ημερομηνία. Την επόμενη φορά που (εφόσον δεν αντιδράσουμε, βέβαια) θα ακούσουμε για το νέο πακέτο..."τελευταίων" δολοφονικών μέτρων από τον τότε πρωθυπουργό (που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι το σημερινό σίχαμα), θα θυμόμαστε ότι "τότε ξεκίνησαν όλα"!

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...