Airetikos on Air: Καιρός να την κάνουμε.....

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Καιρός να την κάνουμε.....

  Μετά την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ήρθε και η σειρά της Κύπρου, να μπει κάτω από την Γερμανική μπότα. Και όλο το πολιτικό δυναμικό που κυβερνούσε και κυβερνάει αυτές τις χώρες, είπαν στους λαούς τους ότι αν δεν έλεγαν ''ΝΑΙ'', θα ερχόταν η χρεοκοπία, με βίαιη υποβάθμιση του τρόπους ζωής των πολιτών, υποβάθμιση, που ήρθε βέβαια για το 70-80% αυτών των κοινωνιών, και ας ''σώθηκαν'' από τις κυβερνήσεις τους και του Γερμανούς που διαφεντεύουν την Ευροζώνη.
  Η Γερμανική μπότα δεν λέει λιτότητα και μόνο, και μην το ξεχνάμε αυτό. Η Γερμανική μπότα, λέει εκποίηση δημόσια περιουσίας, και κυρίως λέει συνεχή αύξηση του δημόσιου χρέους και μείωση του ΑΕΠ, το όποιο χρέος θα είναι τόσο τεράστιο που θα κάνει τις υποτασόμενες χώρες, εξαρτώμενες από νέα ''ευρωπαϊκή'' χρηματοδότηση, και με με οικονομίες που λόγω της ύφεσης δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν για δεκαετίες στις εσωτερικές ανάγκες της κάθε μία χώρας. Και όλα αυτά για να γλιτώσουμε λίγους μήνες χάους, που θα φέρει μια χρεοκοπία αλλά και στάση πληρωμών προς τους δανειστές μας.
  Σύμφωνα με την λογική των κυβερνήσεων σε Ελλάδα, και Κύπρο, οι 300 του Λεωνίδα δεν έπρεπε να πολεμήσουν εναντίον των Περσών επειδή θα σκλάβωναν τους συμπατριώτες τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Στο κάτω-κάτω δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσουν στις Θερμοπύλες, και πολύ απλά με το υποκλινόντουσαν στον Ξέρξη θα γλίτωναν το τραγικό του θανάτου τους. Ναι, εκείνη την ημέρα, θα γύρναγαν ζωντανοί στην Σπαρτή, και θα μπορούσαν να έλεγαν στον λαό τους, ότι υπόσχονται στο μέλλον να βρουν τρόπο να απαγκιστρωθούν από την Περσική Κυριαρχία στο μέλλον, αν και ο Ξέρξης τους είχε τάξει να τους κάνει σατράπηδες στην νέα ελληνική σατραπεία! Και όμως, με την θυσία τους, έδωσαν πίστη, και οι Έλληνες σε Σαλαμίνα και Πλαταιές έκαναν το θαύμα, και τον έδιωξαν τον Ξέρξη. Κάηκαν χωριά και πόλεις, πείνασαν κατά τον πόλεμο, αλλά ήταν ελεύθεροι, ελεύθεροι γαμώτο!
  Επίσης και το 1821, πάλι η επανάσταση ήταν μία τρέλα. Ελάχιστα ελληνόπουλα τα έπαιρναν οι Οθωμανοί για Γενίτσαρους, και στα θέματα φορολογίας ήταν συζητήσιμοι οι αφεντάδες. Θαρρεί κανείς, ότι η επανάσταση ήταν η εύκολη, η αυτονόητη επιλογή. Αντίθετα η επιλογή αυτή έφερε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκρούς(στις μάχες, και άμαχους σε αντίποινα). Και όταν ελευθερωθήκαμε, όπως περιέγραφε ο Καποδίστριας η χώρα ήταν ρημαγμένη, χωρίς οικονομική δραστηριότητα, με χιλιάδες άστεγους Έλληνες, με εκατοντάδες χιλιάδες προγόνων να είναι πεινασμένοι. Και όμως γαμώ το φελέκι μας, πέρασαν άσχημα 10 χρόνια, αλλά τον έδιωξαν τον Τούρκο, μπορεί να φορτώθηκαν νέους επίδοξους αφεντάδες, αλλά, τους είχαν δίπλα τους, μπορούσαν να τους πιέσουν, υπήρχε ελπίδα. Στο κάτω-κάτω δεν φοβόντουσαν να δουν τις γυναίκες τους σε κανά χαρέμι!
  Το ίδιο και το 1940. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους Ιταλούς να περάσουν, έτσι και αλλιώς μετά θα ερχόντουσαν οι Γερμανοί. Η εύκολη επιλογή ήταν να πούμε στον Μουσολίνι, ''παρακαλώ, περάστε''. Το δύσκολο επιλέξαμε, και τότε. 800.000 νεκρούς είχαμε , αλλά μείναμε ελεύθεροι, έστω και για λίγο.
  Η Ευροζώνη ελέγχεται από τους Γερμανούς, που προσπαθούν να μαζέψουν μέσω δανείων ότι ρευστό έχει μείνει, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, στην Ευρώπη. Όσοι περιμέναμε τον Ολάντ, να μας ''σώσει'', τσάμπα κόπος. Οι υπόλοιπες χώρες του νότου είναι ήδη εξαρτημένες, και οι υπόλοιπες του βορά, απλά κερδίζουν από τα ψίχουλα που τους αφήνει η Γερμανία. Αλλαγή πολιτικής της ευροζώνης υπέρ των λαών δεν διαφαίνεται, ούτε και με κιάλια. Για αυτό, και είναι καιρ΄ςο σαν Ελλάδα, να την κάνουμε......Να την κάνουμε από την Ευροζώνη τους, με κάθε κόστος, και με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας να ξαναρχίσουμε. Το έχουμε ξανακάνει (χωρίς σχέδιο). Να βάλουμε πλάτη, με μικρούς μισθούς, με τα λίγα αδελφέ, και να αρχίσουμε. Γιατί να βάζεις πλάτη, όταν οι κόποι σου αυτόματα καρπώνονται στους δανειστές μας δεν αξίζει. Δεν αξίζει να βάλω πλάτη, για να κάνω πλούσιους κάποιους κυρίους σαν τον Τσοχατζόπουλο!
  Και αν το πολιτικό δυναμικό της χώρας, δεν βλέπει την ανάγκη ενός Plan B, με αποχώρηση μας από την Ευροζώνη,και κυρίως ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης,  όντας της άποψης ότι το νόμισμα είναι το εργαλείο, καθώς και η δραχμή από μόνη της δεν δίνει λύση. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το εθνικό ή όχι νόμισμα, αλλά η λειτουργία του ευρώ σήμερα, που όμως δύσκολα θα αλλάξει αφού το ελέγχουν οι ισχυροί του βορρά(οι τραπεζίτες τους κυρίως).  Αν οι νοικοκυραίοι της χώρας επιλέξουν την σύμπλευση με τον Σόιμπλε, μάλλον για εμάς τους υπόλοιπους είναι καιρός να την κάνουμε από την χώρα!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...