Airetikos on Air: Αν δεν ξεσηκωθούμε, δύσκολα θα φύγουν από μόνοι τους!

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Αν δεν ξεσηκωθούμε, δύσκολα θα φύγουν από μόνοι τους!

  Κλείσαμε ένα εξάμηνο, από τις τελευταίες καθοριστικές εκλογές, και ήδη βαδίζουμε στις πρώτες μέρες του 2013, με ένα αντιλαϊκό σκληρό μνημόνιο να έχει ψηφισθεί, και ένα ληστρικό φορολογικό να είναι έτοιμο για ψήφιση την επόμενη Παρασκευή.
  Εμείς, οι ''επαναστάτες'' της πλατείας και των πληκτρολογίων, με ελάχιστες κινηματικές εξάρσεις 2-3 ημερών, παραμένουμε στους καναπέδες μας, βρίζοντας κυβέρνηση, τρόικα, και τους ψηφοφόρους ενίοτε των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Δεδομένου και των δημοσκοπήσεων, είτε περιμένουμε απλά το τέλος μας θεωρώντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα αναστρέψει την κατάσταση, είτε απλά περιμένουμε εκ θαύματος να καταρρεύσει η συγκυβέρνηση, και να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, ελπίζοντας σε κάποια βασικά πράγματα που οφείλει να κάνει, για να μην συνεχιστεί η γενοκτονία του Ελληνικού λαού.
  Μέσω νομοθετικών πράξεων, συνεχίζονται να περνάν νέες πτυχές του μνημονίου, και εμείς ακόμα να βγούμε στους δρόμους. Αλήθεια τι περιμένουμε; Πως θα πέσει η παρούσα κυβέρνηση;
  Θεωρεί κάποιος ότι ο Σαμαράς με τους βουλευτές του, δεν ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδα με τα τωρινά δεδομένα, σε μία επόμενη βουλή; Πιστεύει κανείς ότι δεν θα μιμηθούν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και θα παραμείνουν με κάθε κόστος στην κυβέρνηση; Νομίζεται ότι τους φοβίζουν ολίγη λαϊκή δυσαρέσκεια, και κανα γιαουρτάκι; 'Η θα συγκινηθούν όταν στο επόμενο σκάνδαλο θα είναι μπλεγμένο γαλάζιο στέλεχος;
  Αν και το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε εξαρχής να είναι ύποπτο για αποχώρηση, ώστε να διασωθεί εκλογικά, από τα τωρινά γεγονότα της λίστας, είναι πασιφανές, ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι τόσο βρώμικο, που απλά ελπίζει μέσω της συγκυβέρνησης να σωθεί από την δικαιοσύνη, και μάλλον το έχουν πάρει απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε, και προσπαθούν να σωθούν προσωπικά.
  Και η αριστερή συνιστώσα της συγκυβέρνησης ΔΗΜΑΡ, εμφανίζεται και πιο δεξιά από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Λιγούρια της εξουσίας, έχουν και αυτή επίγνωση ότι είναι η τελευταία τους φορά στο Κοινοβούλιο, και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, χρήμα και να ικανοποιήσουν φίλους και συγγενείς. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, κ. Παπαδόπουλος και μέλλοντας γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη, χθες δήλωνε, ότι κάθε νέα αποκάλυψη για την λίστα, θα έρχεται με τον κακό σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση, και ότι οι ίδιοι δεν θα το επιτρέψουν, όσο ψηλά και αν φθάσουν τα εμπλεκόμενα με το σκάνδαλο πρόσωπα. Προσφέρουν στήριξη, στον Βενιζέλο, αλλά κυρίως στον Σαμαρά, με δέλεαρ να βολέψουν τον Μπέζο στο Εθνικό Θέατρο, και πολλούς φίλους τους σε τέτοιες θέσεις.
  Το μόνο που μένει να περιμένουμε, για να πέσουν χωρίς λαϊκή πίεση, είναι το ΔΝΤ, με εντολή του θείου Σαμ, να αποχωρήσει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ή κάποια άλλη παρόμοια εξέλιξη. Να περιμένουμε γεωπολιτικές εξελίξεις να μας σώσουν, αλλά οι όποιες τέτοιες εξελίξεις δεν συνδέονται  με κατάργηση μνημονίων.
  Και επειδή και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι Αν. Έλληνες καλούν τον κόσμο, ενίοτε να εξεγερθεί ειρηνικά, να αντιδράσει, και εμείς μένουμε να τους κατηγορούμε γιατί δεν μιλάνε για κρεμάλες, να σταματήσουμε και εμείς τους  ψευτολεονταρισμούς και να κατεβούμε σε κινητοποιήσεις διάρκειας. Μέρες και νύχτες να μας βρουν στον δρόμο, και να απαιτήσουμε και κρεμάλες........Αλλά κυρίως να απαιτήσουμε ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, να συγκρουστούμε με τους υπερασπιστές της εξαθλίωσης μας. Να απαιτήσουμε όπως 2 χρόνια πριν την άμεση δημοκρατία, και την εξουσία να παραδοθεί στον λαό Και οι καναπέδες μας, μπορούν να μας περιμένουν λίγες εβδομάδες. Είναι υπομονετικά έπιπλα, δεν έχουν από την φύση την δυνατότητα να μετακομίσουν από μόνοι τους, και στάνταρ μπορούν να ζήσουν χωρίς να έχουν μπροστά τους μία ανοικτή οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή.
Ο δικός μου καναπές, τουλάχιστον συμφωνεί με αυτά που λέω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...