Airetikos on Air: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ WARNEWS.GR: Ο Άνθρωπος με το προφιλ ΄΄βοηθεια πριν πεθανω” ειναι υπαρκτός, και έχει ανάγκη!

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ WARNEWS.GR: Ο Άνθρωπος με το προφιλ ΄΄βοηθεια πριν πεθανω” ειναι υπαρκτός, και έχει ανάγκη!


Σε συνέχεια του άρθρου μας, '' ''βοήθεια πριν πεθάνω'......Ενα απελπισμένο προφίλ στο facebook'', εμείς προσπαθήσαμε ως άνθρωποι, να βρούμε, να μιλήσουμε με αυτόν τον άνθρωπο, και ευτυχώς τα καταφέραμε.....
Μιλήσαμε με τον κ. Π., κάτοικος Θεσσαλονίκης, ηλικίας κοντά στα 60. Παντρεμένος, και άνεργος εδώ και 3 χρόνια. Το επάγγελμα του, σχετιζόταν με πωλήσεις, και η απαρχή της κρίσης, τον έκανε θύμα των ''αναγκαίων'' περικοπών, στην εταιρία του.Βλέπετε, η ηλικία, δεν ήταν προσόν. Αυτά τα τρία χρόνια, κάνει κάποια μεροκάματα στον Δήμο Θεσσαλονικής, εξασφαλίζοντας για την σύζυγο του, και τον ίδιο ένα ετήσιο εισόδημα των 6.000€, μη επαρκές, για την κάλυψη του ενοικίου του σπιτιού τους (350€), και τα έξοδα διαβίωση τους.
Μέσω του Δήμου και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καταφέρνει και έχει κάποια δωρεάν τρόφιμα και βέβαια που λόγος για εύρεση νέας εργασίας. Το πρόβλημα, το μεγάλο σε αυτή τη χρονικη περίοδο, εντοπίζεται στο θέμα της κάλυψης του ενοικίου. Συγκεκριμένα, οφείλει 5 ενοίκια, στον ιατρό Άραβα, ιδοκτήτη του σπιτιού, στο οποίο διαμένει. Και ενώ ο Άραβας ιδιοκτήτης, είναι αρκετά ανεκτικός, ήρεμος, η σύζυγος του ιδιοκτήτη, Ελληνίδα, πιέζει με ''παράδοξο'' τρόπο, ώστε το ζευγάρι των μεσόκοπων συνανθρώπων μας, να εγκταλείψιε την οικία τους, πράγμα που θα το έκαναν άμεσα, εαν οι άνθρωποι είχαν τα απαιτούμενα 2 ενοίκια μπροστά, για να άν σε διαμέρισμα, με χαμηλότερο ενοίκιο.
Η σύζυγος του ιδιοκτήτη, αφού μάλλον δεν έχει καταφέρει να πείσει τον σύζυγο της, να ακολουθήσει άμεσα, την νόμιμη οδο, και με σκοπό την έξωση τους. Αν και στο προφίλ του αναφερε τον ''μαυρο'' ιδιοκτητη, η σύζυγος του είναι αυτή, που απειλεί με μπράβους, σπάει παράθυρα, βρέχει την μπουγάδα της γυναίκας του, φράζει την είσοδο του σπιτιού του,  και άλλα πολλα......
Συνεχίζοντας, την περιγραφή του ο κ. Πετρίδης, μας εξήγησε, ότι αυτό που τον κάνει, ώρες-ώρες, να να φθάνει σε ακραίες σκέψεις δεν είναι η πίεση που δέχεται ο ίδιος, αλλα η πίεση που εισπράττει η σύζυγος του. Θεωρεί τον εαυτό του, δυνατό, ''βράχο'', όπως μας είπε. Δεν θέλει να τα παρατήσει.
Ο συνάνθρωπος μας, για να μπορέσει να δημοσιοποιήσει την ανάγκη του, με πειστικό τρόπο, θα απευθυνθεί απο Δευτέρα, σε κοινωνικο λειτουργό, ο οποιός και με τις δικές μας προσπάθειες, να γίνει ο αξιόπιστος, ενδιάμεσος κρίκος, για να μπορέσει να δεχθεί την όποια βοήθεια, από όπου είναι δυνατόν, ώστε να καταφέρει, να βρεί μία λύση στο στεγαστικό του, πρόβλημα.
Εμείς θα είμαστε, σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, και θα προσπαθήσουμε να δημοσιοποιήσουμε την ιστορία του, αλλα κυρίως, να συμβάλουμε, ώστε να βρεθεί λύση. Επισημάναμε, και στον φίλο μας, ότι καλό είναι ένας επίσημος φορέας, είναι αναγκαίος, ώστε, όποιος μπορεί αν βοηθήσει, αν το κάνει, όντας σίγουρος, ότι η βοήθεια θα πιάσει τόπο......
Σημείωση: Αυτός ο άνθρωπος, λόγω ηλικίας, δεν έχει σχέση  με το διαδίκτυο. Ότν κατάφερε, να δημιουργήσει προφίλ στο facebook, μη γνωρίζοντας τρόπο λειτουργίας του, απλά έψαξε εκεί συνδέσμους της ΝΔ, νομίζοντας ότι υπεύθυνοι του κόμματος, που κυβερνάει αυτόν τον τόπο, θα δουν ανακοίνωση του. Επίσης, δεν τον ρωτήσαμε, που ανήκει πολιτικά(αλλα θεωρούμε ότι,  δεν είναι ''παράφρωνας''), γιατί η επίδειξη αληλλεγγύης στον συνάνθρωπο μας, δεν μπορεί να εξαρτάται, από τις πολιτικές του αντιλήψεις, την εθνικότητα του ή το χρώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...