Airetikos on Air: Βασίλης Χατζηλάμπρου: Δεν έχετε να προσφέρετε τίποτε άλλο πάρα έναν μεγάλο κατάλογο κτηματομεσιτικού γραφείου

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Βασίλης Χατζηλάμπρου: Δεν έχετε να προσφέρετε τίποτε άλλο πάρα έναν μεγάλο κατάλογο κτηματομεσιτικού γραφείου

Ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασίλη Χατζηλάμπρου στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Κύριοι Βουλευτές, 

Ο ελληνικός λαός δυόμισι χρόνια δίνει έναν αγώνα πολύ μεγάλο, με απεργίες, με διαδηλώσεις. Γέμισε τις πλατείες εδώ μπροστά διεκδικώντας το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να ισοπεδώνεται η κοινωνία και να μαζεύεται ο κόπος του σε ένα ειδικό ταμείο και, αφού εξυπηρετηθούν τοκογλύφοι και δανειστές, αν υπάρχει κανένα ψίχουλο, να ξαναγυρίσει σε αυτόν. Πλήρωσε με το μισθό του, τελευταία πληρώνει και με αίμα αυτήν την κατάσταση.

Θα περίμενε κανένας από μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να δικαιολογεί μια ύπαρξη τέτοια να ξεκίναγε λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και ότι εγγυάται ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στον άνεργο, ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος χωρίς ένα πιάτο φαί, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ασθενής που να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στο νοσοκομείο και πολλά άλλα από αυτά τα μίνιμουμ και αυτονόητα. Και εγγυώμενη αυτό, θα καταλάβαινε ότι δεν μπορεί στην ίδια μασχάλη να έχει δυο καρπούζια, δεν μπορεί δηλαδή και τους τοκογλύφους να εξυπηρετήσει και τον ελληνικό λαό. Και εκεί θα είχαν νόημα όλα αυτά που είπε ένας προηγούμενος συνάδελφος, που τα άκουσα με πολύ ενδιαφέρον, που σχετίζονται και με τη συνταγματική επιταγή του να μην υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα σε μία χώρα για να υφίσταται. Όμως, μόνο ο κίνδυνος της κοινωνικής έκρηξης δείχνει ότι κινητοποιεί τα αντανακλαστικά σας. Αυτός ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός και σας λέω ότι δεν τον γλυτώσατε με τη συγκυβέρνηση. Και δεν τον γλυτώσατε, γιατί δεν έχετε να προσφέρετε τίποτε άλλο πάρεξ έναν μεγάλο κατάλογο κτηματομεσιτικού γραφείου -αυτές ήταν οι προγραμματικές σας δηλώσεις- όπου άρχιζε «από εδώ μέχρι εκεί και από εδώ μέχρι εκεί» τι πρόκειται να πουληθεί.

Και δεν μπορείτε να ανακουφίσετε τον Έλληνα που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα κράτος πελατειακό, το οποίο οι συνάδελφοι της ΔΗΜ.ΑΡ. ανακάλυψαν ότι έχει τελειώσει και συνεργάζεται με τους δύο που αυτοί το δημιούργησαν, θεωρώντας ότι θα τελειώσει ακόμα παραπέρα. Δεν γίνεται έτσι. Θέλει μια ερμηνεία γιατί βρέθηκαν οι τρεις σε μια κυβέρνηση. Χρειάζεστε χρόνο μήπως και ξεγελαστεί ο λαός. Χρειάζεστε χρόνο, ο ένας για να φτιάξει ένα κόμμα κάπως αλλιώς, να μασκαρευτεί, η ΔΗΜ.ΑΡ. να απαγκιστρωθεί από την Αριστερά, εσείς να διαπραγματευθείτε. Χωράνε όλες οι τοποθετήσεις; Φάνηκε να υπάρχει πολιτική βούληση διαπραγμάτευσης στη βάση που έθεσε ένας προηγούμενος ομιλητής; Υπάρχει η αίσθηση ότι θα τηρήσετε τη δημοκρατική νομιμότητα στη βάση που ο Υπουργός προσπάθησε να εγγυηθεί; Πόσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα δεν έγιναν σε αυτήν την Αίθουσα την προηγούμενη περίοδο; Δεν χωράνε όλα μαζί. Πρέπει να διαλέξετε. Και όσο η ίδια σας η μοίρα συνδέεται με τους διάφορους Ράιχενμπαχ, ο ελληνικός λαός θα σας τελειώσει και εσάς.
     
Γιατί; Δείτε την Αίθουσα. Οι μισοί είναι σπίτι τους. Οι νέες πολιτικές δυνάμεις και η νέα γεωγραφία που διαμορφώνεται έχει πολύ περιορισμένο χρόνο και για σας και για μας. Και για μας έχει. Νιώθουμε κι εμείς αυτή την αγωνία. Δεν μπορεί ο μαυραγοριτισμός να γίνεται επίσημη ιδεολογία, να ισοπεδώνεται η κοινωνία και η Αριστερά να μην είναι συνδυασμένη με το να κρατήσει σ’ ένα επίπεδο και σε μία ικμάδα τα λαϊκά στρώματα.

Θα είμαστε πολύ μαχητικοί μέσα στη Βουλή. Αν εσείς λέτε ότι οι προγραμματικές σας δηλώσεις είναι αυτές, εμείς σαν Αντιπολίτευση έχουμε να κάνουμε τις εξής προγραμματικές δηλώσεις, εξαιρετικά μαχητικά αλλά κι απέναντι στο λαό εξαιρετικά υπεύθυνα. Εκεί νιώθουμε δέος. Δεν έχουμε αλαζονεία απέναντί του. Νιώθουμε δέος πραγματικό όσον αφορά στο τι περνάει και το πώς ταλαιπωρείται, αλλά του λέμε να σηκώσει το κεφάλι. Η Αριστερά η δικιά μας το έχει κάνει και σ’ άλλες ιστορικές στιγμές αυτό και βγήκε νικήτρια όταν είπε «κι από την πείνα θα σωθείς και θα μπορέσουμε να σηκώσουμε και να φτιάξουμε μια άλλη  Ελλάδα». Δεν έχουμε χρόνο. Κι εμάς μας πιέζει ο χρόνος, αλλά πρέπει να μπούμε μπροστά σ’ έναν τέτοιο αγώνα. Δεν μπορεί να ξεπουλιέται η Ελλάδα και εμείς να λέμε στο πρόγραμμά μας «θα τα δούμε μετά». Δεν υπάρχει χρόνος για κανέναν μας!

Με αυτές τις σκέψεις λέω: Ας ξανάρθουν οι λαϊκοί αγώνες, αφού μόνον αυτούς φοβόσαστε και μόνον αυτούς παίρνετε υπόψη.

Διαλύσανε κάποιοι τα κόμματά τους. Τα διαλύσανε για να υποστηρίξουν τους διάφορους Ράιχενμπαχ και τη Μέρκελ. Θέλουν να πουν ότι αυτό είναι εθνική στάση. Εγώ λέω ότι είναι τόσο βαθιά βουτηγμένοι σ’ αυτή την υποδουλία που δεν μπορούν ούτε αυτό να κάνουν.''

LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...