Airetikos on Air: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση!

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, έπραξε το σωστό, και πάνω από όλα το αυτονόητο. Να μην συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ. Εχθές, έστω και με διαφορά 2,5%, και με την βοήθεια του εκλογικού νόμου, η γραμμή Σαμαρά, περί δήθεν διαπραγμάτευσης, πέρι τήρησης όλων των δεσμεύσεων, που έχουν υποσχεθεί οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, κέρδισε. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, περί ακύρωσης του μνημονίου, ως προς τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, έστω και για λίγο έχασε. Ενδεχόμενη, κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστεί με την ΝΔ, θα αποτελούσε την εσχάτη προδοσία, ως προς το εκλογικό σώμα του  ιδίου του ΣΥΡΙΖΑ.
  1. Σαφέστα, αν μία κυβέρνηση Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου, καταφέρει (βέβαια δεν πείθομαι ότι θα το επιθυμεί), καταφέρει να ελαφρώσει από τα φορολογικά βάρη τους πληττόμενους Έλληνες, εκεί θα πρέπει, να επικροτηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει όμως να διατηρήσει την κριτική απέναντι σε κάθε έκφανση μνημονιακής πολιτικής, τονίζοντας, εντός κοινοβουλίου, για να ακούει ο Ελληνικός λαός, την αδιέξοδη προοπτική τους. Με συγκεκριμένα επιχειρήματα, και συγκεκριμένες αντιπροτάσεις, οφείλει να κερδίσει τους πολίτες που δεν έπεισε. Είμαι σαφής, με συνεχή λιτότητα, έπεται η συνεχής συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας, η συνεχής ύφεση, και η απώλεια κάθε προοπτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Και η είσπραξη χαρατσιών, έχει τα όρια της.....
  3. Επειδή, είναι δεδομένο, ότι μία τέτοια κυβέρνηση, θα περάσει πάλι αντιλαϊκά μέτρα, χαράτσια, μειώσεις μισθών και απολύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον οφείλει να κάνει μία 'εναλλακτική' πολύμορφη αντιπολίτευση. Δριμύα κριτική εντός Κοινοβουλίου, συμμετοχή του, σε όλες τις κινητοποιήσεις του λαού, χωρίς τάσεις για καπέλωμα, και να είναι καταλύτης, ώστε, η κριτική, και οι αντιδράσεις, να προέρχεται, όπως εδώ και ένα χρόνο, από τα κάτω......Να ζωντανέψουν οι λαϊκές συνελεύσεις, και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι να τις καπελώσει, αλλά να ενσωματώσει στην όποια πολιτική του γραμμή, τις αποφάσεις τους. 
   4. Είναι επίσης αυτονόητο, πως η κοινοβουλευτική του παρουσία, θα πρέπει να πάρει υπόψη του, το χθεσινό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, διεμβόλισε όλη την παραδοσιακή Αριστερά, μαζί με τον αριστερό κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Από αυτόν τον χώρο, δεν πρέπει να έχει περισσότερες προσδοκίες. Αντίθετα, υπάρχει μία μάζα, που ενώ είναι πληττόμενο, λόγω φόβου, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, που στήριξε ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν μέγα λάθος, να 'νερώσει' το κρασί του, για να φανεί πιο δεκτικός σε αυτούς, διότι σε αυτή τη περίπτωση, οι απώλειες εξ' αριστερών θα είναι τεράστιες. Αντίθετα, οφείλει να δώσει απαντήσεις, πειστικές, επίμονες, για την Οικονομία(κυρίως), αλλά και συνολικά, ριζοσπαστικοποιώντας αυτή τη μερίδα συμπολιτών μας. Δεν είναι ανάγκη, να περιμένουμε ο Σαμαράς, να χρεοκοπήσει και τυπικά την χώρα, και να αφήσουμε τα γεγονότα, να 'πείσουν'. Το έχω ξαναπεί ο εξαθλιωμένος, δύσκολα γίνεται επαναστάτης, πιο πιθανόν να γίνει πλιατσικολόγος.......
Μια πρώτη, προσέγγιση, που χρίζει περισσότερων επεκτάσεων, τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...