Airetikos on Air: Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, μία σκληρή συνέχεια του Μνημονίου

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, μία σκληρή συνέχεια του Μνημονίου

Η Ν.Δ. ανακοινωσε το οικονομικο της πρόγραμμα, πλεόν ξεκαθαάρισε, την μνημονιακή πορεία, που θα ακολουθήσει η χώρα, αν κάνουμε την κουτουράδα, να βγάλουμε το κόμμα των Σαμαρά-Μπακογιάννη-Βορίδη. Παραθέτω τα σημεία του προγράμματος, ένα-ένα, με τα σχόλια μου.
1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
Δεν μας όρισε, τι θεωρούν 'χαμηλές' συντάξεις, δεδομένου, ότι οι πολύ χαμηλές συντάξεις, δεν έχου θιγεί,  Όσοι παίρνουν συνταξεις 300€, δεν πάει πιο κάτω. Και γενικά, το μετρο αυτό, δεν θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων.


2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια
  Αντωνάκη, αγού πρώτα, η κυβέρνηση Παπαδήμου το τσεκούρωσε, υποσχεσαι διπλασιασμο του. Και είναι η μεγάλη κοροιδία, γιατί ως γνωστόν, επιδόμα ανεργιας, δικαιούσε όταν απολυθείς, και για ένα χρόνο. Φαντάζομαι, όταν εκλεγείς(φτου, φτου), θα πεις ότι ισχύει για τους απολυμένους, από φέτος τον Ιούλιο. Τα εκατομμύρια των απολυμένων, της διετίας, το μέτρο αυτό δεν τους ακουμπα, και μάλιστα αντι για να επαναφέρεις το επίδομα στα επίπεδα του 2009, για να οφεληθούν οι απολυμένοι, από το 2011 και μετα, υπόσχεσαι, ένα μετρο, για τους επόμενους απολυμένους, που θα είναι σαφέστατα λιγότεροι.
3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς
  Δεν το έχω καταλάβει. Ως μεγάλο ψέμα ακούγεται, γιατί έτσι θα πρέπει να μπουν στο μέτρο, το 40% του ελληνικού πληθυσμού.
4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
  Νομιμοποίηση τόλων των χαρατσιών, της τελευταίας διετίας, σημαίνει αυτό που λέει ο 'Άρχοντας'. Αυτά που κατήγγειλε, και έταζε κατάργηση τους, όταν το έπαιζε 'αντιμνημονιακός', τα υπογράφει δύο χρόνια μετά. Και μάλιστα, η χρησιμότητα του μέτρου, συνίσταται στο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, πάλι από τους 'μαλάκες' της ιστορίας.
5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
  Το δέχομαι........Για Δεξιός ανεκτός(χα,χα,χα)


6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
  Διπλά απαράδεκτος. Ψεύτης, γαιτί ξέρει ότι με τα μνημόνια, τα έσοδα δεν βελτιώνονται, εχουν ήδη κατρακυλησει. Απαράδεκτος, θεωρόντας, ότι το παρών αφορολόγητο των 5000€, είναι ανεκτο(400€ μηνα), και θα το πάει στο μέλλον στα 8000€, δηλαδή στα 650€. Με λίγα λογια ο Έλληνας των 500€, θα πληρώνει 50€ το μήνα τουλάχιστον φόρο. Δεξιά είσαι, τι θα έκανες;;;;
7) Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους, μέχρι το 2016.
  Αισχρή, νομιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν είπε για εξαίρεση πρώτης κατοικίας, δεν ήταν αναλυτικός. Πέραν της φορολογήσης, θα πληρώνουμε απο 300 έως 1000 ευρώ το χρόνο, για τα ακινητα.
8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Απλή υπόσχεση, θα πει σε 3 χρόνια, ότι δεν ήταν δυνατον........
9) Περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.
  12 δις μέτρα. ξαναθυμίζω, οτι το χαράτσι της ΔΕΗ, ήταν μέτρο του 1 δις. Αναιρεί ότι ελάφρυνση εξήγγειλε. Το μνημόνιο 2, αυτο ακριβώς λέει, 12 δις μέτρα. Καμία επαναδιαπράγματευση, δεν θα κάνει, ο ψευταράς, και γιατί να κάνει διαπραγμάτευση, αφου θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα του Μνημονίονου 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ.
10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
  Ο Σαμαράς εξήγγειλε απολύσεις. Θα δίωξει τους 150000, που προβλέπει το Μνημόνιο. Απλά θα τους δώσει τρίετη επιδόματα ανεργίας. Το ξαναλέω: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, λέει ο ΣΑντωνάκης, και μην πείτε, όσοι τον ψηφίσετε, ότι σας κοροίδεψε.
11) Μέτρα για τους δανειολήπτες
  Καλά η κακά;;;;;!!!!!!!! Η ασάφεια της μπούρδας!
12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
  Χαλάρωση δηλαδή. Και οι πιο συνεπείς επιχειρηματίες, δεν έχουν εκτεθεί για μία-δύο επιταγές, όπως λέει ο Σαμαράς, αλλά σε πολλές περισσότερες. Και οι ελάχιστοι που θα βγούν απο τον Τειρεσία, θα τους μπλοκάρουν οι τράπεζες, με τα κολπάκια τους. Είμαι σίγουρος...........
13) Εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  Με τα παραπάνω μέτρα, το συγκεκριμένο είναι μάταιο. Δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις, με την εφαρμογή του Μνημονίου 2. Και γενκά, τόσο γενικό, που και αυτό μπούρδα είναι.
14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
  Χωρίς να απαντήσει στο αίτηαμα, χιλιάδων επαγγελματιών, ο συμψηφισμός να μην αφορά το στενό Δημόσιο, αλλά και δημόσιους φορείς, όπως Δήμοι, Περιφέρειες, κτλ........
15) Αμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
  Ξεπουλάει, όλη την ακίνητη περιουσία. Σε στιγμή ύφεσης, Αντώνη, όταν πουλήσεις, απλά θα χαρίσεις.......Ετομάστειτε, να ξεπουλήσουν παραλίες, βουνά, δημόσια κτίρια. Ο ακραίος Φιλελευθερισμός, με όλη την ωμότητα του.........
16) Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
  Ξεπερνάνε την τρόικα, και ξεπουλάνε ότι δημόσια περιουσια. Αν βγάλετε τον Σαμαρά πρώτο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Και ο ιδίωτης, που σε πολλές περιπτώσεις, θα έχει το μονοπώλειο, θα εκτοξεύσει τις τιμές των παρχόμενων υπηρεσιών και αγαθων σε απίστευτα ύψη.
17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
  Αστυνομοκρατία. Το έχει πεί και παλιότερα η ΝΔ. Καταστολή, κρατική βία.......Για τους λαθρομετανάστες, ας βάλουν συρματόπλεγμα στο Αιγαίο, χα,χα,χα. Για την συνθήκη του Δουβλίνου, που κάνει την Ελλάδα, χαβούζα μεταναστών, ούτε κουβέντα.
18) Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ.
Δεν υπάρχει κάτι που σε καθυστερεί. Μόνοι μας, την ανακυρήσουμε, αν έχουμε αρχίδια......Αλλά ο Αντωνάκης είναι φίλος των Τούρκων και των Αμερικάνων, όπως ο συμφοιτητής του, Παπανδρέου. Το κάνεις, από την πρώτη μέρα, δεν απαιτεί κάποαι συνεννόηση, αλλά αυτό το κάνουν τα κράτη. Οι αποικίες(όπως θέλει να μας μετατρέψει  η ΝΔ), δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.


Τα συμπερέσματα, δικά σας............Ο Σαμαράς, θα εφαρμόσει τα περισσότερα, από τα παραπάνω, για το 'κακό' μας. Δυστυχώς, αν  τον βγάλετε πρώτο, σε 4 χρόνια, δεν θα έχεε οι περισσότεροι, ούτε ιντερνετ, λόγω ανέχειας, για να ξαναδιαβάσετε, τι μαλακία κάνατε, και τους ψηφίσατε.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ..........
  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ενω του συριζα ειναι διαφορετικο..;;
ασε ρε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...