Airetikos on Air: Γιατί στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Ιούνη.

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Γιατί στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Ιούνη.

Βαθύ προβληματισμός, με έχει καταλάβει από την 7η Μαίου, όταν εκτίμησα, ότι πάμε για εκλογές. Ο προβληματισμός, εντάθηκε, όταν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, απέδειξαν,  ότι δεν έλαβαν το μήνυμα της 6ης Μαΐου, και αντί για να πουν, ότι ο λαός αρνήθηκε τα Μνημόνια, και αλλάζουμε γραμμή, ταυτίστηκαν με τους δανειστές μας, και ρητά μας λένε, ή ψηφίζετε εμάς, και βλέπουμε τι θα κάνουμε με τα μνημόνια, ή αλλιώς η Ελλάς θα οδηγηθεί στην δραχμή και την καταστροφή. Και όσο η κατάσταση στην κοινωνία είναι απελπιστική με την φτώχεια και την εξαθλίωση, να φέρνει στα όρια της γενοκτονίας τον λαό, τα μέτρα των 11 δις, που θα πάρει ο Σαμαράς τον Ιούνιο, με έχουν στοιχειώσει. Δεν αν΄τεχω άλλες αυτοκτονίες, αλλά νηστικά παιδιά στο σχολειό, και αν και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν μπορώ να δεχθώ, ότι η παρούσα κατάσταση θα επιδεινωθεί...........
  Ιδεολογικά, και πολιτικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με χωρίζουν αρκετά. Δεν θα κουράσω, θα είμαι όσιο πιο μπορώ συνοπτικός. Πιστεύω, ότι λύση για την Ελλάδα, είναι η έξοδος από το ευρώ. Όχι, ότι είναι εύκολη, και αυτή η λύση, αλλά πιστεύω, ότι η μη ύπαρξη εθνικού νομίσματος, δεσμεύει σε πολλά σημεία την χάραξη εθνικής οικονομικής πολιτικής. Δεν θεωρώ, ότι η Ε.Ε., είναι μία ένωση λαών, αλλά ένα τραστ, συμφερόντων του κεφαλαίου. Ακόμα, και αν εξεγερθούν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες, το αποτέλεσμα δεν θα είναι μία αλλαγή εντός της Ε.Ε., η διάλυση της, και η προοπτική μία νέας διεθνιστικής αντίληψης, των εργαζομένων της Ευρώπης, και όχι κατ'αναγκη, μίας χαλαρής διακρατικής ένωσης. Θεωρώ, ότι στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ο καπιταλισμός, που έρχεται να εκμεταλλευτεί τους εργάτες, και αυτός, ακόμα και σε εποχές μη κρίσης, ερχόταν να πιέζει τα εισοδήματα του λαού.
  Στις εκλογές τις 6ης Μαίου, ο δικομματισμός διαλύθηκε. Ο δικομματισμός, των εκφραστών των καπιταλιστών, και των τραπεζών, σημείωσε περήφανη ήττα. Αλλά ηττήθηκαν συνολικά; Η απάντηση μου είναι αρνητική. Ο Ελληνικός λαός, κακώς για μένα, δεν προλεταροποιήθηκε. Απλά εξέφρασε, την άποψη, ότι δεν μπορεί να βαστάξει περισσότερα βάρη. Δεν αντέχει άλλη ανεργία, περαιτέρω πτωχοποίηση του, δεν αντέχει την πείνα, δεν αντέχει αν βλέπει τον διπλανό του να αυτοκτονεί. Δεν τον πείσαμε, τον λαό, ότι ς  φταίει η Ε.Ε., η καθαυτή ύπαρξη της, η λογική της Ευροζώνης ως όαση στο φόβο της απομόνωσης της χώρας. Δεν προλαβαίνουμε, να τον πείσουμε, ότι καλύτερα και λίγο απομόνωση, αλλά οριστική απεξάρτηση της χώρας μας από οργανισμούς, και φορείς που εκπροσωπούν τους εκμεταλλευτές μας. Δεν έχει πειστεί ο λαός, ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής, και πολλά άλλα. Βήματα ριζοσπαστικοποίησης του λαού έγιναν, μετατοπίσεις επίσης σε λογικές πιο σοσιαλιστικές έγιναν, άλλα το μήνυμα της κάλπης της 6ης Μαΐου, ήταν ότι απαιτεί κατάργηση του μνημονίου, χωρίς να επιλέξουμε παράλληλα, να βαδίσουμε από την πρώτη μέρα, πορείας εκτός Ε.Ε.
  Τρέμω, βλέποντας, την συσπείρωση της γαλάζιας πολυκατοικίας, και τον κόσμο, λίγο πιστεύω, που θα ενδώσει στους εκβιασμούς Σαμαρά και Βενιζέλου, το ποσοστό του δικομματισμού, έστω και λίγο να ανεβαίνει, σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ, οι έδρες ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, θα αυξηθούν. Βενιζέλος και Σαμαράς, θα πουν, ότι εφόσον ανέβηκαν τα ποσοστά τους, έχουν την νομιμοποίηση να συγκυβερνήσουν, και θα το κάνουν. Αν λάβω υπόψη ότι το μέτρου, του χαρατσιού της ΔΕΗ, μπήκε για να φέρει στα κρατικά ταμεία 1 δις ευρώ, τα επερχόμενα μέτρα των 11 δις, που θα εφαρμόσουν  μου φέρνουν τρόμο...............Ήδη αυτές τις μέρες, έρχονται ειδοποιητήρια από την εφορία, που 9/10 θα πληρώσουμε επιπλέον φόρο για το 2011, κατά μ.ο. 1300€. Για να σώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές, είναι έτοιμοι να μας εξοντώσουν. Να απολύσουν δεκάδες σιλιάδες υπαλλήλων, να προκαλέσουν και άλλα λουκέτα στην αγορά, 1 στους 2 Έλληνες θα καταλήξουν στην ανεργία.
  Πιστεύω, ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα απέχει  από αυτά που θέλω. Πιστεύω, ότι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φέρει άλλα νέα μέτρα, ίσως καταφέρει και πάρει πίσω και κάποια από τα παλιά. Πιστεύω, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και σήμερα, ο Τσίπρας, θα φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, και θα αφήσει τον λαό, που ήδη υποφέρει, σε ησυχία. Δεν με απασχολεί, αν η Μέρκελ, πειστεί, ότι τα δανεικά, που δεν ήρθαν για τον λαό, ότι υπάρχει άλλος τρόπος να πληρωθούν (ή να μην πληρωθούν). Πιστεύω, ότι η άρνηση Τσίπρα, να φορτωθούν οι Έλληνες άλλα βάρη, θα είναι καταλυτική πλέον, ακόμα και για το θέμα χρέους. Δεν χρωστάμε τίποτα, αλλά η έλλειψη μνημονίων, μπορεί να τους αναγκάσει απλά να δεχτούν την διαγραφή του χρέους μας. Το έχουν ξανακάνει, με πολλές χώρες, το κάναμε και εμείς, ότι συμφωνήσαμε στην διαγραφή του χρέους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Πιστεύω, ότι είναι θέμα πολιτικών συσχετισμών, η επίτευξη των στόχων, και αν δεν επιδείξουμε, πάνω στην κάλπη τον απαιτούμενο 'τσαμπουκά', ποτέ δεν θα μας πάρουν σοβαρά. Με βάση τα παρακάτω, αν και δεν με καλύπτουν ιδεολογικά 100%,   στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, για
α) την καταγγελία και ακύρωση του μνημονίου, 
β) την άρθρωση ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής με βάση τα συμφέροντα του λαού - το ερώτημα του Ευρώ ας κριθεί εκεί, 
γ) την εθνικοποίηση των τραπεζών-κρατικός έλεγχος  
δ) την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών, 
ε) την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,
σττην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας


Και συμπληρώνω, ότι ακόμα και αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός, πρέπει να παραμείνει στους δρόμους, να διεκδικήσει και την διαγραφή του απεχθούς χρέους, περισσότερη δημοκρατία, και συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις κάθε εκλεγμένης κυβέρνησης.

Σημείωση: Δεκτές, οι όποιες διαφωνίες. Δημοσιεύω το κείμενο, απλά για να μην κατηγορηθώ κατά την προεκλογική περίοδο, ότι υποστηρίζω υπόγεια τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ακόμα και αυτό το προσωπικό ιστολόγιο, αποτελεί από μόνο του, μια μορφή δημόσιας παρέμβασης μου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...